Лятната почивка често оставя косата ни суха, изтощена и без блясък поради излагане на слънце, солена морска вода и хлор от басейните. Ето как да възстановите косата си в две лесни стъпки.

Стъпка 1: Изберете правилната грижа - особено ако забелязвате косопад.
Клинично доказаните активни растителни съставки на серията Parusan проникват в дълбоките слоеве на кожата на скалпа, за да активират анагенната фаза на космените фоликули и да стимулират растежа и гъстотата на косата. Патентована немска формула, произведена в лабораториите на Dr.Theiss.

Маска за коса:
Прилагайте веднъж или два пъти седмично маска за коса с интензивно действие. Можете да използвате готови продукти или да направите домашна маска с естествени съставки като мед, яйце и авокадо. Оставете маската да подейства поне 30 минути преди да изплакнете.

Олио за коса:
След измиване и подсушаване на косата, нанесете малко количество олио за коса върху краищата и дължините. Това ще запечата влагата и ще придаде блясък.

Стъпка 2: Минимизиране на увреждането и предпазване
След като сте хидратирали и подхранили косата си, е важно да минимизирате увреждането и да я предпазите от бъдещи вреди:

Избягвайте топлинна обработка:
Ограничете използването на сешоари, преси и маши за къдрене. Ако все пак трябва да използвате тези уреди, не забравяйте да приложите термозащитен спрей.

Използвайте широк гребен:
Именно така ще избегнете накъсване. Внимателно разплетете възлите, започвайки от краищата и постепенно се придвижвайте към корените.

Защитете косата от слънце:
Когато сте навън, носете шапка или използвайте продукти със слънцезащитен фактор за коса. Това ще предпази косата от вредното въздействие на UV лъчите.