Специалистът по Фетална медицина д-р Борис Стоилов и една от най-големите кампании, която се бори с демографската криза в страната „Направи го сега“ обединяват сили, за да подпомогнат българските двойки и семейства от началото на бременността до първата една година от раждането на детето.

Традиционно кампанията дарява Бебешки ДНК пакети на 20 двойки, които съдържат всичко най-необходимо за отглеждането на детето в първите 12 месеца. Тази година, с включването на д-р Стоилов, част от участничките ще получат безвъзмездно така необходимите прегледи при специалист по Фетална медицина.

Защо да се включите?

Всяка записала се бременна от 1 август 2021 г. до 31 януари 2022 г. има шанс да получи като подарък 3-те най-важни специализирани прегледа - скрининг в 1-ви триместър /11-14 г.с./, фетална морфология /19-23г.с./ и късна фетална морфология /36г.с./

Чрез тези консултации се откриват различни аномалии у плода /Синдром на Даун, Едуардс и Патау; сърдечни аномалии и др./, както и могат да се предотвратят опасни усложнения по време на бременността като прееклампсия /високо кръвно при бременни/, преждевременно раждане и др.

Как да участвате?

Необходимо е двойките, които очакват дете, заченато през 2021 г., да регистрират бременност до 31 януари 2022 г. на сайта www.napravigo.bg

Как се определя победителят?

От края на август до 31 януари 2022г., всеки месец във фейсбук страницата „Направи го сега‘‘ , ще изтегляме по една двойка, която ще спечели описаните прегледи при д-р Стоилов.

Имайте предвид, че това са специализирани изследвания и се извършват в точно определени срокове на бременността, така че броят им е условен и може да бъде по-малко при напреднала бременност.