Да родиш без съзнателно да искаш да знаеш какъв е полът на детето е рядко срещано, особено в днешно време когато диагностичните възможности на съвременната апаратура са толкова големи. И макар да не знаеш пола му очакваш раждането с нетърпение. Една майка от София избира точно тази изненада за своето семейство. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Историята на Ирена и Йонко Йотови от София разказват от  УМБАЛ „Софиямед“. Двамата станаха родители на малката Вера и до последно не са знаели момче или момиченце ще си имат. 

Ирена проследява бременността си в медицински комплекс "Софиямед", а когато идва времето за научаване на пола на бебето майката категорично казва, че иска той да остане изненада за нея и таткото. Споделя, че въпреки вълнението до последно искала да запази изненадата до раждането. 

„Вътрешното ми усещане казваше, че бебето ще е момиче и очевидно се оказах права. Разбира се с Йонко бяхме предварително обсъдили имена за момче и за момиче, така че поне изборът на име бе лесен за нас“, казва с усмивка Ирена.

Изборът на името Вера, разбира се, не е случаен. Името означава Вяра, която е била водеща за двойката. Освен това, първата буква от него съвпада с тази на бащата на таткото- Венцислав, казва Йонко. 

Гери Дончева стана мама за втори път

И той, и съпругата му уточняват, че Вера ще бъде наричана с цялото си име, а не с галени имена.

Семейството благодари искрено на целия екип на Отделение по Акушерство и Гинекология към УМБАЛ "Софиямед" и УМБАЛ Софиямед Неонатология. 

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Нашият екип им желае здраве и семейно щастие, а на малката Вера да носи името си с гордост!