От УСБАЛАГ Селена ни срещат с порасналата Вики. Тя се ражда преди 5 години, преждевременно, с притеснително ниско тегло… В продължение на месеци лекарите се борят за живота на крехкото мъниче. Ето какво разказват още те. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Преди точно пет години един малък борец избърза да дойде на бял свят. В едва 29-та гестационна седмица с тегло от само 770 грама, малката Виктория проплака за първи път без да е готова за това. Три месеца продължи борбата за живота ѝ в интензивния Неонатолоичен сектор към болница "Селена". Борба, в която рамо до рамо стои неуморният екип неонатолози и волята за живот на едно преждевременно дошло мъничко човече. 

Дълго интубирана, изписана с пулсиксометър и кислородна бутилка, Вики показа истинска воля да бъде тук. Днес я виждаме абсолютно здрава и прекрасна и се радваме на първите ѝ опити да чете и на широката ѝ усмивка.  

Бебенце в прегръдките на пилота Петър от ‘Фермата’

За нас беше огромна радост и силно вълнение да се срещнем с вече порасналото момиченце, което дойде да посети спасителите си на прага на петия си рожден ден. Да разгледа отделението, в което е прекарала първите си критични месеци от живота си - мястото, където е дала първата си заявка за любов и нестихващ ентусиазъм към живота. Пожелаваме ѝ да ги запази завинаги и да живее със същия хъс и борбеност. 

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Честит рожден ден, мило дете!