Мил жест е съпругът да изненада жена си, като направи филмче за първата година от живота на сина им. Когато бебето се ражда 15 седмици преждевременно и прекарва първите 107 дни от живота си в болница обаче, този подарък става още по-специален.


На 25-ата седмица от първата си бременност, Линдзи Милър започва да получава спазми. Първоначално решила, че те се дължат на сутрешната ù тренировка, но грешала. Това били родилни болки. Четири часа след консултация с лекар, Линдзи родила мъничко момченце.

10 дни след раждането на бебе Уорд, лекарите направили скенер на мозъка му, за да разберат дали има кървене. От възможните четири степени, като четвъртата степен е най-тежка, резултатите показали 2 от едната страна и 4 от другата. „Бяхме опустошени”, казва бащата Бен. „Кръвоизливите могат да доведат до сериозни проблеми, а нито ние, нито лекарите можеха да направят нещо. Чувството бе ужасно. Остана ни само да се молим”.
Но една нощ се случва нещо, което дава надежда на младите родители. Докато Бен и Линдзи държали миниатюрната ръчичка на Уорд и му говорили, той обърнал главата си към тях и си отворил очите. „Знаехме, че на този етап той не вижда, но фактът, че отвори очите си широко и се загледа право в нас, без да мига, беше потресаващ. Никога няма да забравя този момент. Имах чувството, че Уорд ни каза „Добре съм. Не се отказвайте от мен”, разказва Бен Милър.

Уорд сега е на 16 месеца. Той още се учи да пълзи, но се опитва и да ходи. Вече знае няколко думи, сред които „куче” и „МС” (името на един от домашните любимци).
Фотографът и режисьор Бен решил да направи видео изненада за 32-ия рожден ден на Линдзи, който съвпадал с първата годишнина от прибирането на Уорд от болницата. „Заблудих я, че работя по проекти до късно вечерта в офиса. Тя разбра за филмчето едва, когато й го пуснах”. Когато видяла Уорд на екрана, Линдзи започнала да плаче.
Реализирайки видеото, Бен е направил нещо невероятно за света, отвъд тяхното семейство. Филмчето е гледано повече от 250 000 пъти и дава надежда на родителите на недоносените деца и на техните близки.
В световен мащаб се раждат около 15 млн. недоносени бебета всяка година. Рисковете за тях са церебрална парализа, умствени увреждания, хронични белодробни заболявания, проблеми със слуха и очите.
Видео: http://www.vbox7.com/play:75397369cd