Bulgaria Mall посреща есента и новата учебна година с много игри и информационна кампания за пътната безопасност, насочена към най-малките

Ежедневните новини за стряскащи инциденти ни карат да се замислим какво можем да направи всеки от нас, за да бъдем спокойни и сигурни в автомобилите си. Затова, ние от Bulgaria Mall стартираме кампания #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ. Целта ни е да запознаем децата, чрез интерактивни уроци-игри с участниците в движението, пътните знаци и евентуалните опасности които могат да се появят. На празника по повод старта на учебната година – 15 септември, най-малките ученици ще разберат защо е важно да пресичат на пешеходни пътеки и на зелен светофар; защо да не преминават с велосипеди и тротинетки през улицата, както и да се оглеждат преди да хукнат след топката. И защо не бива да играят на криеница между паркирали автомобили.

Нашият екип вярва, че с повече интересни активности ще провокираме създаването на полезни навици у децата. Те ще разберат какво да наблюдават и за какво да бъдат внимателни на пътя и в игрите си.

Не на последно място - малчуганите могат да бъдат добър коректив на своите родители, а често и самите те да настояват правилата да се спазват.

Сигурни, че с тази кампания ще помогнем на повече деца да използват и затвърдят знанията си за пътна безопасност. По този начин те ще бъдат внимателни за своето поведение на улицата и по-наблюдателни за действията на хората около тях. А като научат правилата от малки, вероятността на ги нарушават в бъдещ намалява.

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности през всяка събота и неделя на септември. Още през първата седмица – 10 и 11 септември в партньорство с „Академия за родители“ в атриума на мола ще се разположени безплатни работилници за деца. „Опитай, Твори и Учи“ ЕКСПО има за цел за помогне на най-малките ученици да се ориентират в различните извънкласни дейности, да опитат различни неща и може би да открият своя талант. Освен групи по роботика, забавна математика, рисуване и изработка на кукли и играчки, организаторите планират учебни игри за безопасно движението.

Кампанията ще продължи и в първия учебен ден. Танци, песни и забавление с любим аниматор от мола, са част от програмата, която ще започне в 12:30 ч. А в 13:30 обучител по пътна безопасност към Столична община ще представи на децата  - на принципа „играй и учи“ - лесни и запомнящи се правила за това как да се държат на улицата, кое поведение е правилно и кое не.

На самия 15 септември, ще въвлечем в дискусия представители на различни институции. На сцената в атриума на Bulgaria Mall ще разговарят представители на Държавната агенция за пътна безопасност, инициативата „Деца на борда“, българския съюз на международната женска общност Сороптимист Интернешънъл и други партньори. Събитието ще бъде излъчвано на живо в каналите в социалните мрежи на мола и дамската организация.

В края на месеца заедно с представители на софийските мотоклубове ще отбележим края на мото сезон 2022 г. Мотористите ще разкажат на децата не само за своята страст – любовта към вятъра и усещането за свобода, което им дава тяхното хоби, но и за отговорността, която има всеки от нас към останалите участници в движението.

Линк към цялата кампания: https://www.bulgariamall.bg/bg/event/478
Фейсбук събитието за мероприятието през първия уикенд от общата програма ще откриете тук: https://www.facebook.com/events/1752660558417025?active_tab=about