В разгара на вирусния сезон да избягаме от настинките и грипа, е трудна задача. Ако все пак се разболеете, не бързайте да изпадате в паника. Наистина повечето традиционни лекарства не са подходящи за бременни жени. За щастие, хомеопатията е напълно безопасна и доказано ефективна за лечение на вирусни инфекции и няма да навреди на вас или на бебето. Ето кои хомеопатични лекарства е добре винаги да присъстват в домашната ви аптечка, за да ви помогнат, ако внезапно повишите температура, имате хрема, болки в гърлото, отпадналост, кашлица и нямате възможност веднага да посетите лекарския кабинет.

Настинка и грип

Още при първите симптоми започнете да вземате по 1 табл. Инфлуцид на всеки час. Клинично доказано е, че той има антивирусно действие и ефективно облекчава всички прояви на грип и настинка – хрема, кашлица, главоболие, висока температура, втрисане, мускулни болки, отпадналост. Лекарството стимулира и укрепва защитните механизми на организма, помага боледуването да бъде кратко и щадящо. След като състоянието се подобри, продължете лечението поне още 10 дни с приема на 1–2 табл. Инфлуцид 3 пъти дневно.

При температура включете и Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Под 38,5 градуса приемайте през 5–10 мин по 1 табл. сол №3 железен фосфат. Тя ще овладее възпалителния процес в началната му фаза. Над 38,5 градуса към сол №3 добавете и сол №5 калиев фосфат (дава енергия на организма) и сол №8 натриев хлорид (предпазва от обезводняване). Приема се по 1 табл. от всяка сол на всеки 5–10 мин до овладяване на температурата.

При възпалено гърло

При проблеми с гърлото ще ви помогне Тонзилотрен. Той действа бързо и ефективно както в острата фаза на възпалението, така и при леки болки. Съдържа 6 активни природни съставки, които имат противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект, укрепват защитните сили на организма и предотвратяват повторната поява на инфекцията и развитието на бактериални усложнения. Приема се по същата схема като Инфлуцид.

При хрема

Хремата е сред най-досадните прояви на вирусните инфекции. Можете ефективно да я преборите с комбинацията от таблетките Цинабсин и спрея за нос Инфлуназал. Цинабсин отпушва носа, намалява секрета, облекчава носовото дишане и повишава имунитета. Приема се по същия начин като Инфлуцид и Тонзилотрен. А Инфлуназал е едно от малкото лекарства, които са подходящи дори за бебета от нулева възраст. Може да се използва дълго време, няма опасност от привикване или други нежелани ефекти. Благодарение на основната си съставка – Луфа оперкулата, спреят повлиява всички симптоми на хремата, запазва функциите на лигавицата, улеснява отделянето на образуваните в носа корички. Впръсквайте по 2 пъти във всяка ноздра 3 пъти дневно.