Вашето новородено детенце е здраво, нахранено и с чисти памперси, но плаче безспирно от часове. Опитали сте всичко, за да го успокоите, но безуспешно. Продължителният и интензивен плач може да е симптом на колики.

Може ли пробиотик да помогне при колики?

Всъщност, да! Между главните „заподозрени“, предизвикващи болката, раздразнителността и силния плач при бебешки колики са незрялата храносмилателна система, непълното усвояване на хранителни вещества, прекомерното количество газове, непоносимост към лактоза и променена чревна микробиота. Да, полезните Бифидобактерии и Лактобацили са намалени за сметка на лошите Ентеробактерии, които могат да причинят подуване на коремчето и газове. За щастие, има малко пробиотични щамове, които могат успешно да се справят с тези причини. Още повече, че само те могат да възстановят дисбаланса в чревната микрофлора.

Как да изберем правилния пробиотик?

Изборът е лесен, ако се спазват няколко правила:

  • Търсете щамовете за които е проучено, че помагат точно при бебешки колики. Ползвайте достоверни източници. 
  • Важно е пробиотиците за кърмачета да са без възможни алергени или дразнители като подсладители, оцветители, млечни продукти или пшеница, глутен, лактоза и хистамин. 
  • Доказана в клинични проучвания безопасност. 
  • Удобна и лесна употреба - течни форми (капки), така че да можете лесно да ги прилагате още от първия ден след раждането. 
  • Добрите пробиотиците за кърмачета са без вкус и аромат, така че да не променят вкуса или мириса на храната и да не влияят на апетита на детето ви.

Само при колики ли помага пробиотикът?

Всъщност, здравето на детето зависи от чревната му флора. Раждането е моментът, в който бебето започва да изгражда своя собствена микробиота. Тя продължава да се развива с израстването на детето, по-значително през първите три години от живота му. Различни фактори, като начинът на раждане, начинът на хранене (кърма или адаптирано мляко) и евентуално лечение с антибиотици, могат да нарушат естествения баланс на бактериите в червата на бебето.

И тук на помощ идва пробиотикът. Той подпомага развитието на здравословна и балансирана микробиота. Доказано е, че избрани пробиотични щамове могат да повлияят на определени състояния в детската възраст и след това или да ги предотвратят – алергии, атопичен дерматит, затлъстяване, автоимунни заболявания, синдром на раздразненото черво, лактозна непоносимост и други.

Пробиотик за кърмачета и малки деца

Сега, когато знаете защо пробиотиците са полезни за кърмачетата, е важно да разберете кой и как да използвате.

H-biota® kolicare - за здравословно начало през първите години от живота

H-biota® kolicare отговаря на всички изброени критерии. Нещо повече, той е специално разработен за деца от 0 до 3 години и е комбинация от Витамин D и два изолирани от здрави бебета щама, доказани като ефективни и безопасни за употреба в първите 1 000 дни от живота. За разлика от други пробиотици, Ейч-биота коликеър повлиява коликите независимо от начина на раждане, както при хранените с адаптирано мляко, така и при кърмените бебета и намалява техните симптоми само за 7 дни прием. 

Специфичният механизъм на действие на H-biota® kolicare помага за увеличаване на популациите на полезни бактерии в червата на мъниците. Подарете на вашите малки съкровища здраве, а на себе си – спокойствие. Грижата, която започва днес, обещава по-добро утре.

Любопитни ли сте да научите повече? Гледайте видеото: