Нямате гледачка и не можете да се откъснете от бебето, за да спортувате? Имате алтернатива - тренирате и загубвате излишно тегло заедно с дребосъка.
За да стопите мазнини и да добиете мускулен тонус, ви е нужен разнообразен двигателен режим.


Комбинацията от разходки и упражнения е ефективна и позволява да общувате с бебчето, докато спортувате.

Навън
Подготовка. Започнете тренировката си с кратка разходка с количката. За всяка стъпка отделяйте по 5 минути.


Ако времето не е подходящо, направете тренировката у дома.
Бавно. Започнете с ходене с бавно темпо, като бутате количката със стегнати ръце и китки. Повдигнете брадичка, насочете погледа си напред и приберете корема.
По-бързо. Увеличете темпото, стъпвайте с по-широки и решителни крачки. Това упражнение ще ускори пулса и дишането ви.
Бързо-бавно. Не спирайте. Редувайте 1 минута максимално бързо ходене със ситни крачки и 1 минута по-бавно ходене. Изморете се добре, защото това е почти краят на тренировката.
Спокойно дишане. Намалете темпото, като се разхождате бавно и нормализирате дишането си. Вдишвайте и издишвайте, като при всяко вдишване и издишване правите 3 крачки.

У дома
Широко клякане Гушнете бебето с гръб към вас, разтворете широко крака, като пръстите ви сочат навън.
Поемете въздух, стегнете корема и клекнете. Тежестта да пада основно върху петите. Върнете се в изходна позиция, като силно стегнете дупето. Започнете от 10 повторения, но на всяка следваща тренировка увеличавайте с 2 повторения, докато стигнете 20. След като стигнете 20, може да правите по 2–3 серии.
Седни-стани.
Застанете на около 30 см пред стол или диван, като държите бебето близо до гърдите си. Поемете въздух, стегнете силно корема и започнете да сядате назад, като тежестта пада върху петите ви. Седнете и без да отпускате корема и кръста, се върнете в изходна позиция. Започнете от 5 повторения и увеличете до 15. След като стигнете 15, може да правите 2–3 серии.
С дупето нагоре. Легнете по гръб със свити крака и долепете целите стъпала до пода, като пръстите ви сочат напред. Сложете бебето да легне по корем по дължината на бедрата ви и леко го придържайте за долната част на крачетата. Вдишвайте, стегнете корема и повдигнете таза, като силно стягате дупето. Задръжте за секунда и върнете в изходна позиция. Започнете от 8 повторения, като увеличавате повторенията при всяка тренировка, докато стигнете 16. След това добавяйте 1 или 2 серии.
Лицеви опори+целувки. Застанете в колянна опора и поставете бебето под гърдите си. Поставете дланите точно под раменете ви, а гърбът да е изправен, като тазът, плешките и вратът образуват една линия. Стегнете корема. Сгънете лакти и се спуснете надолу, използвайки мускулите на гърдите и ръцете. Целунете бебето и се върнете в изходна позиция. Повторете 5 пъти, като на всяка тренировка увеличавате повторенията, за да стигнете 15.
Асансьорче. Седнете със свити колене и кръстосани глезени. Бебето е с лице към вас, хванете го под мишниците. Стегнете корема и вдигнете бебето високо към тавана. Бавно с издишане го спускайте надолу, като го целунете, преди да повторите движението нагоре. Започнете от 5 пъти, като на всяка тренировка увеличавате повторенията, докато стигнете 15.

Бързо сбогуване с излишните килограми
За загубата на теглото е нужна комбинация от здравословно хранене, умерено движение и дългосрочна промяна на навиците. Има няколко проверени стратегии, които могат да ускорят процеса.
Подремвайте колкото може по-често. Проучвания показват, че колкото по-малко спите, толкова по-трудно организмът ви губи мазнини, защото се възпрепятства производството на хормоните, които регулират ситостта и определят разхода на калории.
Хранете се на 2–3 часа. Не оставайте гладна дълго, особено ако кърмите. Ако се храните често, мисълта ви ще е по-ясна, ще сте по-енергична и ще вършите домашните задължения с по-малко усилия. Колкото по-дълго сте гладна, толкова по-вероятно е да се нахвърлите на сладки и тестени храни, както и да изядете голямо количество храна, дори и тя да е здравословна.
Хапвайте си зеленчуци. Те са бедни на калории, но богати на хранителни вещества, а високото съдържание на целулоза в тях озаптява апетита.
Използвайте по-малки чинии. Чрез този трик много по-лесно ще контролирате калориите. Установено е, че повечето хора изяждат всичко в чинията си, независимо от количеството на храната. Без ограничения можете да ядете зеленчуци, но другите ястия да са в малки порции.
Спортувайте с други майки. Ако предварително се уговорите с някоя майка за ден и час за тренировка, малко вероятно е да я пропуснете. Заедно може да се разхождате, да си запишете час по фитнес в близкия клуб или да опитате тренировката в домашни условия. Заедно е по-забавно!

Супа от тиква
За да приготвите тази нетрадиционна и засищаща супа, ви е нужно съвсем малко време.
Продукти: 20 г краве масло, 2 глави бял лук, накълцан на ситно, 3 стръка мащерка, 1 ч.л. сол, ½ ч.л. черен пипер, 3 ч.ч. тиква, нарязана на кубчета,
800 г пилешки бульон, шепа обелени тиквени семки.
Приготвяне. Загрейте маслото в дълбок тиган и прибавете лука, мащерката, солта и черния пипер. Когато лукът стане прозрачен, сипете бульона и пуснете парчетата тиква. След като заври, намалете котлона и оставете супата да къкри 30 мин. Отстранете от огъня и извадете стръковете мащерка. След като супата леко се охлади, пасирайте я и я преместете в тенджерка. Сервирайте в купички, като украсите с обелените и изпечени тиквени семки и стръкче мащерка.

Общо калории – 566
Въглехидрати – 29 г
Белтъчини – 31 г
Мазнини – 38 г