Вие сте в очакване на своето бебе? Неотдавна чухте думата ,,бебеносене''за първи път и вече проучвате подходящите възможности за ергономична носилка? Знаем, че имате много въпроси. Ние разполагаме с отговорите. Точно, ясно и кратко.

Първо, нека да уточним Що е то бебеносене и има ли почва у нас...

Бебеносенето е древна традиция, която се пренася от поколение на поколение, носи в себе си магията на уют и безусловна обич, но и белезите на практичната част от живота - мама носи бебето и върши всичко останало.

През вековете навикът на носенето на бебето се превръща в повече от просто средство за пренасян на отрочето. Към днешна дата е не само удобство, а преди всичко ключ за изграждане на специална връзка между родител и дете.

От времето на племената и далечната история на човечеството, бебеносенето е било неизменна част от грижите за малките. Има защо да е така. Науката потвърждава ползите му – подпомагане на психомоторното развитие, намаляване на коликите и подобряване на съня. Носенето в специални слингове и ергономични носилки става все по-популярно, като предоставя удобство и свобода на родителите да поддържат близката връзка с малкото съкровище, същевременно разполагайки с ,,ей тези две ръце''.

Помощ, помощ, помощ...

Второ, нека да ви успокоим - нормално е да се притеснявате от неизвестното,  да се питате каква носилка да изберете, трудно ли се поставя и дали ще е безопасна за новороденото. Придобивайки увереност, всеки страх ще изчезне. Увереността от друга страна се настанява удобно чрез подкрепата от специалисти, любовта на близките и правилната подготовка.

Хибридна ергономична раница от ново поколение

Ако сте от майките и татковците, които са решили да бебеносят, но употребата на слинг им изглежда като най-трудния Судоку пъзел... то запознайте се с НЕЯ. Neko Tiny хибридна ергономична раница е подходяща за бебета с тегло от 2500 грама до цели 15 килограма. Удобна, безопасна, сигурна и лесна за поставяне. Можете да я откриете в Слингомания. За да се уверите, че именно това е точният избор за вас, запишете си час за консултация с Ани Събева. Заедно с нея ще тествате, разгледате, докоснете различните модели, ще питате за всичко, ще получите лично отношение, емпатия, усмивка и протегната ръка, готова да ви поведе към приключението на родителството.

 

Ани Събева е консултант по бебеносене и сън на бебето от 0 до 3 месеца, автор е на програма Спокойни бебета, създател на Слингомания, постпартум дула, специалист по кърмене, а скоро и дипломирана акушерка.

Ех, когато срещаш съмишленици, да си мама е по-малко трудно и много по-чудесно, окриляващо преживяване. Използвайте ценните ресурси, улесняващи ежедневието на родителя. Заслужава си, заслужавате го.