Когато официално се окажем в ролята на родители, едно от първите неща, за които трябва да се погрижим, е хигиената на нашето бебе – личната и на околния свят. Причините? Сред тях е не само чувствителната храносмилателна система, но и недотам развитата имунна система. Като резултат на това мъниците са по-уязвими към диария, млечици в устата, инфекции и алергии.

На какво да обърнем внимание?

Шишетата за мляко и вода са ежедневно средство за хранене на детето, от изключително значение е те да бъдат поддържани в максимално чисто и стерилно състояние. Един от най-ефективните начини да се осигури това е чрез стерилизация.

Най-вероятно сте чували препоръката да стерилизирате шишетата, бибероните и гризалките  поне до шестия месец, след всяко ползване. Истината е, че доста родители го правят до навършване на първата година на детето. Да, именно там е пътят към защита на имунната система на бебето и предотвратяване риска от гъбични инфекции. За да имате винаги „под ръка” стерилизирано шише не е необходимо да закупите стотици бебешки бутилки, а просто да се сдобиете с верен съюзник, например, както сигурно се досещате, стерилизатор. 

Какви са предимствата на стерилизатора пред ръчното измиване или стерилизиране в тенджера

Първо - температурата в стерилизатора е над 100˚ С, за да се убият микробите. Второ – отнема само няколко минути, след което чистите шишета могат да се съхраняват в уреда няколко часа, запазвайки непокътнатия си вид. Трето – функцията ,,сушене‘‘ ви спестява време, защото, припомняме – не е препоръчително да подсушавате стерилизираните предмети с кърпа, рискувайки да им завещаете нова порция микроби.

Как да изберем най-добрия стерилизатор

Отговорът се крие в една дума – мултифункционален. Един продукт, няколко приложения на употреба. Обожаваме покупките, които дълго време ни служат вярно и не събират прах в някой ъгъл самотни.

Повярвайте ни, вие не искате и не можете без него. Той улеснява ежедневието, помага ви, когато стане напечено, спестява време, грижи се за хигиената, готви на пара, подсушава – запознайте се с СТЕРИЛИЗАТОР VERDE на Cangaroo.

 Повече, отколкото очакваме

Бебешките аксесоари за хранене и зъбки ще бъдат безупречно чисти. Оправдава ли този факт обаче покупката на стерилизатор? Колебанията ,,струва ли си‘‘ са разбити на пух и прах. Тук е моментът да ви изненадаме приятно – стерилизаторът VERDE дава възможност също и за готвене на пара на зеленчуци, плодове или яйца. Не на последно място служи за затопляне на мляко и вода. Дизайнът му е красив, а размерът подходящ и за по-малки кухни, в които няма достатъчно пространство. Впрочем лесно преносим е и няма да утежни багажа по време на семейното пътуване, мечтаната почивка или гостуването при баба и дядо.

Хм, да, оказва се, че да отглеждаш бебе не е чак толкова трудно, нали? Нужни са само цяло село (африканска поговорка) и един мултифункционален стерилизатор.