Дънковите якета отдавна преминаха в категорията универсални вещи, превръщайки се в основен елемент от гардероба. В гардероба на всяко момиче може да се намери поне едно дънково яке. Поради разнообразието от цветове, изборът на правилния вариант не е труден, време е да ви покажем как да ги носите и комбинирате правилно.

Идеята за първото дънково яке се ражда около 10 години след премиерата на първите дънки и допълва тоалета на работниците златотърсачи и други професии. Разбира се, както и за дънките трябва да благодарим на Levi Strauss. Оттогава това яке е сменяло лицето си многократно. Официално първият модел дънково яке за жени е създаден през 1969 година. Този модел не се е различавал значително от късото и вталено яке, което все още се предлага във веригите магазини. Днес можем да благодарим на Мерилин Монро, която беше първата звезда представила дънково яке на големия кино екран. Години по-късно то присъства на практика във всеки звезден гардероб от певицата Мадона до световноизвестния модел Клаудия Шифър. Оттогава до днес това яке присъства в света на модата. Дънковото яке е основен елемент от всеки гардероб през цялата година. То ще бъде идеално за пролетни и летни дни като основно покритие, а през зимата лесно можем да го сложим под палто като сме сигурни, че ще ни осигури отличен топлинен комфорт. Това вечно яке е обичано от всички по света, независимо от възрастта и пола. Никога не излиза от мода и винаги допълва идеално нашия тоалет, особено ако дадеш шанс на цветния му вариант или такъв с различни щампи, шипове, бродерии или значки. Никой няма да може да извърти глава като минава покрай теб с такова дънково яке.

Ако все още нямаш дънковото си яке и мислиш да го купиш и се чудиш какви опции имаш, вече обяснихме. Когато решаваш да закупиш дънково яке, струва си да помислиш от какъв модел и кройка имаш нужда. В момента във веригите магазини има толкова много модели и цветове, че всеки лесно може да намери нещо за себе си. Овърсайз якета, както и класически, къси и прилепнали по тялото якета се считат за най-модерните. С нетърпение посягаме към синия цвят, но все по-често си позволяваме да бъдем и с пъстри произведения. Едно е сигурно, ако още не си решила кой модел да си избереш, имай винаги на ум, че дънковото яке никога няма да излезе от мода и ще остане с теб дълги години.

Как да стилизираш дънково яке?

Най-класическият стайлинг ще бъде комбинация от синьо дънково яке с бяла тениска и черни дънки или други видове панталони. Не е нужно да се притесняваш да комбинираш синьо дънково яке и дънкови панталони от същия цвят. „Всичко дънково“ е модерен и доказан стил от много години. Казват, че до преди време дънковото яке се свързвало само със свободен и спортен стил? Бъркат се. Ако ситуацията изисква да бъдеш елегантна, тук спокойно може да се довериш на дънково яке. Също може да посегнеш към по-обикновено черно дънково яке и рокля или бяла риза с елегантни панталони и високи токчета. Когато се съсредоточиш върху комфорта и свободата в даден момент, за такова яке е достатъчна обикновена тениска със спортни панталони и маратонки. В магазините все по-често може да намериш якета в синьо, червено, зелено, черно, бяло и безброй други цветове или с ожулвания и дупки. Това е чудесно допълнение към парти стайлинга. С такова яке никой няма да свали погледа си от теб! Само не забравяй да избереш дънково яке в цвят, който се слива с останалите дрехи и аксесоари, с които възнамеряваш да го носиш. Вталено дънково яке изглежда по-елегантно, но е по-добре за летни или топли пролетни дни, защото е трудно да носиш по-дебели дрехи под него. Такава възможност дава овърсайз якето, тоест свободната кройка. Под него може да носиш долна риза, например с дебел пуловер върху нея. Ако си голяма почитателка на дънковите якета и зимата наближава, вече не е нужно да се притесняваш, защото благодарение на изолираното, топло, зимно дънково палто с подплата, няма да те изплашат дори отрицателните температури. Особено интересно решение са тези якета с цветна, изкуствена козина, от които също може да се възползваш зимата. Дънковото яке е задължително за твоя гардероб, независимо от сезона и повода. Веригата магазини Sinsay ни дават много голям избор по отношение на кройка, дължина и цвят.

Чудите се откъде да купите дънкови якета с вечна кройка? Разгледайте офертата на магазин Sinsay – със сигурност ще намерите много стилни модели, които ще отговарят на вашите вкусове. Sinsay предлага не само класически дънкови якета (от 29,90лв.!), но и модели oversize, дори дънково яке, изработено по метода patchwork. Има много избор! Sinsay безпогрешно показва какви са тенденциите не само в модата, но и в грижата за планетата. Можете да проверите офертата на Sinsay онлайн https://www.sinsay.com/bg/bg/ - когато пожелаете, без да излизате от дома си.