Всеки родител иска да осигури най-доброто на детето си, независимо дали се отнася до дрехи, храна или образование. Но ако наскоро сте станали родители за първи път е нормално да се чувствате объркани и да нямате представа от каква козметика се нуждае едно новородено. Затова сме тук, за да ви дадем няколко съвета.

Почистване

Както при възрастните, така и при бебетата, хигиената е изключително важна. Тяхната кожа обаче е значително по-деликатна, така че е необходимо старателно да подбираме продуктите, с които ще ги къпем. Основните неща, за които трябва да се вглеждаме в етикетите са да бъдат свободни от парабени, силикони и други изкуствени вещества и да съдържат поне един хидратиращ или подхранващ компонент. Спокойно можете да се доверите на душ гелове, почистващи масла за тяло, шампоани против крусти и мокри кърпички с глицерин, екстракти от авокадо или слънчоглед, тъй като те осигуряват защита от външните фактори на околната среда, омекотяват епидермиса при сухота и овлажняват в дълбочина, за да се възстанови комфорта на бебешката кожа. Такива продукти можете да откриете с лекота в каталога на доказни марки https://makeup.bg/brand/30199/.

Успокояване и хидратация на кожата

Първото нещо, за което най-вероятно всички се сещаме е подсичането. За да предотвратите възпаленията или зачервяванията, можете да използвате специално мляко при всяка смяна на памперсите, като е добър вариант съставът му да съдържа например зехтин, тъй като той има ценни хидратиращи и противовъзпалителни свойства. Друг начин, за да върнете комфорта на детето е като потърсите мокри кърпички от изцяло органичен памук. Хубаво е и след всяко къпане да нанасяте крем, лосион или мляко по цялото тяло, за да може кожата да бъде хидратирана и подхранена винаги и да се избегне появата на дискомфорт, изсушаване или раздразнение.