Великден наближава и е време да зарадваме нашите малчугани със специални подаръци за този светъл празник. Предлагаме ви 9 креативни идеи, които ще направят Великден незабравим за най-малките членове на семейството.

1. Великденска кошница, пълна с лакомства

Създайте празнично настроение с кошница, пълна с вкусотии като шоколадови зайчета, желирани бонбони и боядисани яйца. Не забравяйте да добавите и здравословни лакомства, като плодове и ядки.

2. Плюшена игра

Меките плюшени играчки осигуряват комфорт и забавление на малките деца. Изберете животинче или герой, който съответства на интересите на детето, като например пухкаво зайче или любим герой от анимационен филм. Плюшените великденски зайчета са класика, която ще зарадва деца от всички възрасти. Тези очарователни играчки стимулират въображението на детето. Прекрасно плюшено великденско зайче и агънце можете да намерите с 35% намаление в специалното предложение на Билла тук.

3. Образователни играчки

Образователните играчки, като дървени пъзели, магнити за подреждане, сметала, сензорни кубчета и др., са чудесен начин да стимулирате когнитивното развитие на детето, което учи, докато се забавлява. Потърсете играчки, които насърчават решаването на проблеми, фината моторика и разпознаването на форми. Можете да изберете оттук сред богата гама от образователни играчки за най-малките.

4. Интерактивна книга

Стимулирайте въображението и ранното развитие на детето с интерактивна книга. Изберете книги с ярки илюстрации, забавни звуци или повдигащи се елементи, които ангажират сетивата. Великденските книги предлагат забавен и образователен начин малчуганите да се запознаят с традициите и значението на празника.

5. Художествени материали

Моливите, боичките, пастелите и блокчетата насърчават творчеството и себеизразяването. Подарете на децата набор от разнообразни творчески материали, за да развихрят въображението си и да създават свои великденски шедьоври. От една страна те ще развиват творческите си умения, а от друга – това тихо време ще даде почивка и спокойствие на родителите.

6. Палатка за игра

Създайте забавно пространство за игра с палатка. Изберете палатка с ярки цветове и забавни мотиви, която да осигури лично пространство за детето, където да се развихри мечтите си.

7. Колело без педали

Колелото без педали е идеалният подарък за насърчаване на физическата активност и развитието на двигателните умения. То помага на децата да придобият баланс и координация, докато се забавляват на открито и се каляват.

8. Персонализиран подарък

Направете подаръка още по-специален, като го персонализирате с името, снимката или отпечатък на ръчичката или крачето на детето. Персонализираните одеяла, възглавници или чаши ще се превърнат в ценни спомени, които ще се пазят дълги години. В някои онлайн магазини вече предлагат и уникални тениски, които сменят цвета си на слънце, както и такива, които светят в тъмното.

Ако ви предстои да купувате подаръци за бебета от 0 до 12 месеца, трябва да вземете предвид следните съображения за сигурност.

Съображения за храненето на детето по време на Великден

Докато се радваме на празничните угощения, важно е да имаме предвид безопасността на храненето за малките деца:

·        Яйцата са традиционна част от великденските обичаи, но е препоръчително консумацията им да се ограничава до едно или две яйца на ден за деца под 5 години.

·        Шоколадът трябва да се консумира умерено. За деца под 2 години шоколадът не се препоръчва, а за по-големите трябва да се ограничи до малки количества тъмен шоколад.

Нека този Великден бъде изпълнен с радост и незабравими моменти за най-малките. Изберете подаръци, които ще им донесат усмивки и ще насърчат тяхното развитие. Пожелаваме Ви приятно празнуване с любимите Ви хора!