Скоро ще се разделите с големия корем и ще получите най-ценния дар в живота си. А тъй като 2012 година е високосна, според народните поверия вашето мъниче ще е голям късметлия. Това важи с двойна сила, ако то уцели датата 29 февруари, за да се появи на белия свят. За младите шотландки тази дата също е особено специална. През 1288 г. в Шотландия е приет закон, според който единствено на 29 февруари дамите могат да вземат инициативата в свои ръце и да предложат брак на любимия мъж...


Искате ли бъдещият татко да е до вас в родилната зала?


Нямам желание и не смятам, че мястото на мъжете е в родилната зала. Психиката им е твърде слаба, за да издържат на подобна гледка.


Мариела Данбулова, 32 год., бременна в 39-ата г.с., учител

Нямам нищо против бащата да присъства на раждането и ще ми е приятно, ако съпругът ми е до мен в този момент. Той обаче е категоричен, че не желае и аз спрях да настоявам. Достатъчно ми е да зная, че той е наблизо, мисли за мен и чака с нетърпение раждането на бебето.
Боряна Апостолова, 30 год., бременна в 37-ата г.с., учител

В началото много исках таткото да влезе с мен в родилната зала, тъй като ще се чувствам много по-спокойна. Сега обаче не смятам, че идеята е добра, защото като повечето мъже и съпругът ми го е страх. Ако той присъства на раждането, ще се притеснявам не само за бебето, но и за таткото.

Александрина Александрова, 23 год., бременна в 25-ата г.с., студентка