Сигурно вече сте чули от възрастни роднини суеверието, че не бива да се купува нищо за бебето, преди то да се е родило. Покрай емоциите след появата на вашето малко съкровище и грижите за него със сигурност няма да ви остава нито време, нито сили за обиколки по магазините, затова е по-добре да подготвите дома си предварително. Ако обаче сте сред младите родители, които са изправени пред финансови затруднения, не се отчайвайте. Сигурно имате приятели с деца, от които ще можете да вземете назаем някои от най-необходимите бебешки аксесоари. Бебешкият период е един от малкото, през които наследникът ви няма да се интересува каква марка са дрехите му и дали количката му е последен „писък” на модата. Вашето мъниче ще се нуждае най-вече от пълното ви внимание, любов и нежност...

Каква сума предвиждате да изхарчите за подготовка на дома за бебето?


Все още не съм мислила за подготовката на дома за бебето, тъй като до термина ми има още доста време. Планирам да започна покупките около 2 месеца преди раждането, като предполагам, че ще ми трябват около 2 хиляди лева. Не разчитам на мебели и дрешки втора употреба, а предпочитам всичко за детето ми да е ново.


Ралица Рангелова, 32 год., бременна в 22-рата г.с, фармацевт

Почти привърших с покупките за новия член на семейството и дори не искам да си помислям за сумата, която съм изхарчила до момента. Количката и креватчето взехме от приятели, които имат по-голямо дете. Запазени са и решихме, че на първо време можем да ги използваме, за да намалим разходите.
Полина Бенева, 29 год., бременна в 39-ата г.с., студентка

При нас подготовката е по-мащабна. Заради новия член на семейството ни предстои да се преместим в нов апартамент, така че сумата, която сме отделили за ремонт, е доста голяма. Покупките за бебето, предполагам, ще са около 2–3 хиляди лева. Задължително ще купим ново креватче и количка. Ако познати ни предложат други запазени вещи за бебето, ще се възползваме, ако ли не – ще си ги набавим сами.

Стилияна Симеонова, 26 год., бременна в 19-ата г.с., студентка