Замразените стволови клетки предпазват цялото семейство

Раждането на едно бебе е свързано с много притеснения за всички от семейството. Грижата за бебето започва още преди раждането му и продължава цял живот. С постоянно развиващите се технологии обаче тази грижа може да подсигури бъдещето на цялото семейство.

Характеристика на стволовите клетки

Това са клетки, открити във всеки многоклетъчен организъм, които имат способността да се самовъзстановяват, да се размножават и да образуват нови тъкани и клетки. Стволовите клетки съдържат в себе си както генетична информация, така и схемата за развитие на организма и нейната последователност. Тези свойства са причината повече от 20 години съвременната медицина да се стреми да ги използва пълноценно и клиничните проучвания за тях към днешна дата да са близо 800. Терапията със стволови клетки вече лекува изцяло 80 вида заболявания и третира успешно над 400 други. 

Замразените стволови клетки

Замразяването и съхранението им в тъканна банка е потенциална животоспасяваща възможност, тъй като при евентуално лечение клетките са 100% съвместими с бебето и от 25% до 100% с други членове на семейството. Годините научни изследвания разкриват, че този вид терапия лекува левкемия, лимфоми, твърди тумори, различни видове рак на кръвта. Технологията лекува още много други болести, като с напредването на медицината този списък постоянно нараства. 

Каква е процедурата?

Добиването и съхранението на стволови клетки е напълно безопасна, без никакъв риск за майката или за бебето. Процедурата е лесна и безболезнена, отнемаща само няколко минути и не възпрепятстваща по никакъв начин нормалния процес на раждане. Клетките на бебето след това се обработват в специализирани лаборатории и се съхраняват в българска тъканна банка при ултраниски температури, за да могат да запазят лечебните си свойства над 20 години.

Къде мога да науча повече?

Посетете информационния офис на “Селена Целс” в София, за да получите безплатна консултация от специалист. Между 25 и 27 септември тъканната банка организира дни на отворените врати на адрес жк. “Манастирски ливади”, ул “Ралевица” 87А, където специалисти от “Селена Целс” ще отговарят на всичките ви въпроси за съхранението на стволови клетки.

Адрес: жк. “Манастирски ливади”, ул. “Ралевица” 87А

Телефон за контакт: 0886953091

25.09 (Сряда) - 14.00 до 17.00

26.09 (Четвъртък) - 11.00 до 17.00

27.09 (Петък) - 14.00 до 17.00