Списание „9 месеца“ и Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда стартират кампания „Добре дошъл, Нов живот“! Приятели, вече знаете, че миналата година „9 месеца“ отбеляза своя рожден ден с дарителска инвитро кампания, насочена към семейства с репродуктивни проблеми. Този път на Благовещение отново подаваме ръка на Новия живот, но фокусът е обърнат към незабравимия миг на раждането. Благодарение на партньорите ни от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще зарадваме една двойка бъдещи родители на 13 май, които са в трепетно очакване рожбата им да се появи на белия свят.

Инициативата

Тазгодишната кампания по случай рождения ден на „9 месеца“ е под надслов „Добре дошъл, Нов живот“. Щастливи сме да обявим, че Болница Токуда ще дари пакет „Родилна грижа“.

Какво включва пакет „Родилна грижа“?

 • Болничен престой в обновеното отделение по акушерство и гинекология.
 • Раждане (естествено или секцио) при д-р Анна Богданова.
 • Неонатологичен пакет с безплатен скрининг.

Отделението по акушерство в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда предлага:

 • Висококвалифициран медицински екип.
 • Мултидисциплинарна грижа.
 • Високотехнологично медицинско оборудване.
 • Пълна гама необходими медикаменти и консумативи.
 • Индивидуален подход и диалог.
 • Индивидуална родилна зала (мобилност по време на раждане, избрана от вас музика и сила на светлината, присъствие на съпруг или друг ваш близък).
 • Високо ниво на хигиена.
 • Съобразено хранително меню.
 • Комфорт и спокойна обстановка.

 

Д-р Анна Богданова

Д-р Богданова, aкушер-гинеколог, специалист по пренатална диагностика и високорискова бременност, завършва първи цикъл на медицинското си образование във 2-ри факултет по медицина на Карловия университет, Прага, Чешка република (2001 г.), и магистратура по медицина в Медицинския университет (2005 г.), където придобива специалност „Акушерство и гинекология" (2013 г.). Получава диплома по фетална медицина от Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine, King’s College Hospital, London, UK, при проф. Кипрос Николаидес – основоположник на феталната медицина. Специализира акушерство и гинекология в Първа САГБАЛ „Тина Киркова" (2008–2009 г.) и Втора САГБАЛ „Шейново" (2009–2013 г.). След завършването си от 2006 до 2008 г. работи като лекар в МБАЛ „Св. София". От 2010 до 2013 г. работи едновременно като лекар в Центъра за пренатална диагностика на МЦ „Св. Петка" и в Центъра за репродуктивна биология и медицина на МЦ „РепроБиоМед". В периода 2014–2016 г. е научен сътрудник и специализант по фетална медицина в Кралския колеж, Лондон, Fetal Medicine Foundation. От 2015 до 2016 г. отговаря за клиника за диагностика и проследяване на бременности с интраутеринна фетална ретардация. От 2016 г. е част от екипа на отделението по акушерство и гинекология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Д-р Богданова е преминала редица курсове в областта на акушерството и гинекологията: Практически курс „Ултразвукова диагностика в акушерството и гинекологията" (2007 г.), Практически курс по Доплер в акушерството и гинекологията (2009 г.), Практически курс „Теория и практика на колпоскопията” (2009 г.), Курс „Фетална медицина за напреднали" (2013, 2014, 2015 г.) – Лондон, Англия. Взела е участие в 13-тия световен конгрес по фетална медицина (2014 г.) – Ница, Франция, 14-ия световен конгрес по фетална медицина (2015 г.) – Крит, Гърция, 1-вия конгрес по майчино-фетална медицина (2016 г.) – Правец, България, 2-рия конгрес по майчино-фетална медицина (2017 г.) – Правец, България, 3-тия международен конгрес по майчино-фетална медицина (2018) – Боровец, България. Участва във всички международни конгреси по фетална медицина от 2011 г. насам и в 7-ия национален симпозиум по ултразвук в репродуктивната медицина (2009 г.). Член е на Българското дружество по акушерство и гинекология, Генералната медицинска комисия, (GMC), Англия, и Интернационалната общност по ултразвук в акушерството и гинекологията, ISUOG.

Отделението по неонатолия се състои от 3 сектора:

 • Сектор за здрави деца на децентрализиран принцип „Майка/Дете".
 • Сектор за деца с повишен риск.
 • Интензивен сектор.

В отделението по неонатология се провежда най-съвременна профилактика, диагностика и лечение на новородени деца. Създадени са удобства и за майките, които именно в този период получават първите си знания за поддържането на хигиената на бебето и за техниката на кърмене. Ето защо са обособени „Стая за кърмене" и „Стая за къпане на бебето".

Кой може да участва в кампанията „Добре дошъл, Нов живот“?

За да се включите в кампанията, е необходимо терминът ви да е СЛЕД крайния срок за участие.

Срок на кампанията:

от 25 март до 10 май

Кога и как ще бъде избрана бъдещата майка?

 Д-р Анна Богданова (на живо във фейсбук страницата на списание "9 месеца") ще изтегли името на бъдещата майка, която ще получи пакет "Родилна грижа", на 13 май. Графикът на д-р Богданова е натоварен и към момента не е ясен точният час, когато това ще се случи - следете страницата ни. След тегленето ще се свържем лично с  дамата, която е имала късмет в томболата, по телефона, за да я уведомим.

 

Как да заявите участие?

Попълнете и подпишете декларация за съгласие. Изтеглете я от тук. Изпратете декларацията на имейл editors@9m-bg.com с кратко представяне на семейството ви, като посочите и местожителство.

За допълнителна информация: тел. 02/946 13 69