Няма никакво съмнение, че филмовите сцени, които пресъздават раждане, постигат своите комични или разтърсващи цели, но между появата на определено-не-новородените бебета и драматичните пътувания към болницата, някои от тях съвсем не са толкова реалистични.

И тези недостатъци са още по-очевидни за нас – майките...

Позабременяла

knocked up 2 c1 w555 h555

Катрин Хейгъл върши добра работа в ролята на раждаща жена.

Но това, което не е за вярване във въпросната сцена, са приятелите на Сет, които чакат отпред до средата на раждането, когато нахълтват в родилната зала.

Рейчъл, Приятели

friends c1 w555 h555

Добре, ако продължителното раждане на Рейчъл е нещо, което много майки могат да разберат, желанието на Рос да надникне за подаващата се глава на бебето надминава представите на повечето от най-смелите татковци.

Шарлът, Сексът и градът

satc c1 w555 h555

Точно като на филм, водите на Шарлът изтичат в грешния (или идеален?) момент, когато се изправя лице в лице с бившия на Кари, Тузара.

Учудващото тук е изключителната спешност да закараме Шарлът в болницата, при все, че вероятно й предстоят поне 12 часа контракции.

Очаквай неочакваното

wtewyp c1 w555 h555

За филм, чиято тема изцяло се фокусира върху бременността и раждането, бихте си помислили, че екипът ще положи малко повече усилия, за да направи многобройните сцени на раждане правдоподобни. И макар някои от тях да не са твърде нереалистични, една жена буквално изкиха бебето си по време на (както изглежда) най-лекото раждане в историята.

Фийби, Приятели

friends phoebe c1 w555 h555

Невероятната липса на кръв, пот и слуз правят раждането на тризнаците от Фийби мъничко нереалистично. Плюс изумителния факт, че тя ражда трите деца (нормални по размер бебета) вагинално и без усложнения.

Девет месеца

nine months c1 w555 h555

Паникьосаният персонаж на Хю Грант във филма допринася за комичната репутация на татковците по цял свят, след като припада при вида на иглата за епидуралната упойка на съпругата си – както, всъщност и самият лекар.

Джуниър

junior c1 w555 h555

Арнолд Шварценегер забременява в този филм. Достатъчно е да се каже, че сцената на раждане не е достатъчно правдоподобна... А самото забременяване – изобщо няма да го коментираме.

Отнесени от вихъра

gone with the wind c1 w555 h555

Поради липса на лекари Скарлет изражда бебето на Мелани с голи ръце (без да го е правила никога преди). Все пак всичко, от което се нуждаете в такъв момент, е малко преварена вода, не знаехте ли?

 

Източник и снимки: motherandbaby.co.uk