Аз съм Ивелина, една от многото жени с репродуктивни проблеми, минали по пътя на борба за своята рожба. Преди да сбъдна мечтата си за свое детенце, бях се сринала тотално физически и психически много години, изпълнени с болка, мъка, тъга, страх, но и с много надежда. Не може да се опише с думи това чувство на безпомощност, чувство, че отвсякъде всичко в твоя живот е някакво страдание, че имаш една голяма празнина – липсата на деца. Чувствах се като прокажена.

Но този път към моята мечта за дете ме промени, направи ме различна, накара ме да бъда много по-великодушна, много по-отговорна, много по-състрадателна. Благодарение на трудностите в този период вече гледам на всичко в света с много оптимизъм. Така се роди идеята за фондация „Мечта за дете“, защото аз съм жена с репродуктивни проблеми и единственият начин да стана майка, бе само чрез инвитро процедура.

Минавайки по този път, срещнах много хора, които ме сочеха с пръст, но срещнах и хора, които искаха да ми помогнат да сбъдна своята мечта. Никога надеждата ми не угасна въпреки страха, въпреки трудностите, които ме дебнеха отвсякъде. Аз лягах и заспивах с мисълта, че ще бъде майка, ставах с надеждата, че ще бъда майка. Аз исках да усетя нежното детско ухание, детските ръчички, които ме прегръщат, да чуя думичката „мамо“. Благодаря на съдбата, че имаше хора, които бяха с мен, и хора, които ме подкрепиха морално, психически и финансово, за да сбъдна своята мечта. И вече съм щастлива майка на две прекрасни момиченца близначки Ивон и Никол на девет години.

Затова реших  да създам фондация „Мечта за дете“, която да помага на жените, да им дава  сили да се справят с болката, със страха и с това огромно изпитание, което им се дава от съдбата, за да реализират най-голямото щастие в живота си – да станат майки. Почувствах, че това е мой дълг, че това е моя огромна отговорност към всички с този проблем. Затова фондация „Мечта за дете“ помага на двойките с репродуктивни проблеми да сбъднат своята мечта, да гушнат своята рожба и да усетят най-великото чувство – чувството да бъдеш майка.

„Мечта за дете“ помага на двойките да преодолеят психологическите  проблеми по този труден път, да се справят с чувствата, които са толкова силно застъпени в сърцето и в душата им, да повярват, че ще станат родители. Помагаме им и финансово, организираме много мероприятия, семинари, срещи, вечери с информационна цел.

Тази година стартира кампанията „Роди дете в България“. Тя е насочена към повишаване на раждаемостта в България чрез увеличаване на информираността на младите двойки относно репродуктивното здраве, чрез засилване на увереността им във вземането на по-навременно решение за дете предвид на факта, че високата възраст се счита за една от основните причини за инфертилитет. Ще се провеждат редица безплатни лекции и семинари в големите, средните и малките общински центрове в цялата страна, безплатни онлайн публикации, интервюта с цел повишаване на мотивацията за раждане на дете.

Стимулиране на двойките чрез еднократна финансова помощ от общините, които се включват в кампанията .

Партньорите на проекта ще дарят подарък, необходим за отглеждане на дете (напр. бебешка количка, бебешко легло, пакет от всички необходими консумативи, необходими за едно новородено).