69% от бъдещите майки одобряват приемането на България в Европейския съюз (ЕС). Според тях животът у нас ще се промени в положителна насока. Тя смятат, че страната ни отдавна е трябвало да стане член на Обединена Европа и след влизането ни в Съюза българските граждани ще имат много повече права и привилегии. Други пък се надяват, че след 1 януари 2007 г. ще могат да пътуват по-свободно, пазарът на труда ще се отвори, сивата икономика ще намалее, а държавата ни ще се стабилизира финансово.
Според 19% от анкетираните обаче България все още не е готова да стане членка на ЕС и след присъединяването държавата ни ще е много по-зависима от Запада във всяко отношение.

44% от бременните са на мнение, че след 1 януари животът у нас ще се подобри. Те смятат, че корупцията постепенно ще намалее. Ежедневието ще е по-спокойно и децата им вече няма да живеят сред хаос и анархия. Има и такива, според които вносът и износът на стоки ще се улеснят и много стоки ще са освободени от мито. Голяма част от запитаните (37%) обаче са категорични, че животът ще е по-тежък, особено през първите няколко години. Те са на мнение, че най-много ще пострадат хората с по-ниски доходи, които трудно ще се справят с драстичното повишаване на цените. Други са убедени, че след присъединяването националната ни идентичност постепенно ще се загуби.

53% от анкетираните предпочитат да останат да живеят в България, дори и да имат възможност да заминат за страна от ЕС. Те смятат, че по-добре е да са сред роднини, приятели, че тук по-лесно ще намерят работа и ще ги приемат като свои. 19% искат да заминат за Испания и да се установят там. Те са на мнение, че тази южна държава е най-близка по манталитет до нашата, хората там са мили, ведри и приемат чужденците по-лесно, а и няма да имат проблем да си намерят работа. Има и такива (6%), които биха се чувствали най-уютно в Англия, тъй като според тях тя е икономически добре развита страна. Други 6% предпочитат Германия, защото животът там бил най-уреден.

87% от запитаните са напълно убедени, че животът у нас значително ще поскъпне след влизането ни в ЕС. Повечето са на мнение, че цените ще скочат поне с 30% и ще има спекулации от страна на много търговци. Според някои (6%) от 1 януари 2007 г. няма да има увеличение на цените на стоките. Други (6%) пък смятат, че като цяло стандартът на живот ще се повиши – както цените, така и заплатите.

37% от бъдещите майки са на мнение, че държавата трябва да дава поне 500 лв. месечно за едно дете. Това е минималната сума, която може да покрие разходите по отглеждането на едно малко дете. Според 31% сумата трябва да е двойно по-висока – 1000 лв., за да могат да купуват всичко необходимо за детето си. Други (12%) смятат, че държавата трябва да отпуска поне 1500 лв. месечно за издръжката на едно дете.

44% от бременните след приемането на страната ни в ЕС предпочитат да получават парите от майчинството си в лева. Според тях българската валута е достатъчно стабилна и конкурентна както на еврото, така и на долара. 12% предпочитат да получават парите си в евро. Те са на мнение, че след присъединяването ни към ЕС еврото ще е най-конвертируемата валута.