Да имаш деца, е голямо удоволствие. И скъпо. Нищо чудно, че бащите изпитват постоянен страх от финансов срив. "Наскоро сънувах мъчителен сън", разказва един баща. "Стоя пред щанда с хляб и най-смирено искам да осигуря здравословна вечеря на семейството с пълнозърнести франзели и ръжени хлебчета. Поръчвам ги на продавачката, но тя ми се изсмива. За да се измъкна по-бързо, бъркам за портфейла и не го намирам! По-точно не намирам нищо – нямам сако, нито панталон, риза, обувки, нито дори слипове. Събуждам се облян в пот, с кънтящ в ушите смях на клиентите в магазина. С помощта на съновника установявам, че страдам от болезнен страх от фалит.


Като много други бащи постоянно се притеснявам, че няма да успея да вържа семейния бюджет. И с пълно основание – скъпото семейство непрекъснато иска от мен пари.

Мама и синовете ни (единият на 3 ½ год., а другият едва на 1 год.) постоянно ме изнудват – въртят ме на малкия си пръст и непрестанно измъкват левчета я за козметика, я за близалки, за дъвки или за нещо друго. Взех да се питам дали не съм лавка или пък банкомат. Понякога се улавям, че припявам популярния едно време рефрен "Мъни, мъни, мъни" на АББА.
Прилича ми на подсвиркване в тъмна гора – надяваш се така да прогониш паниката
Какво може да направи човек срещу природни сили като две вечно искащи деца и стресираната им майка? Също толкова малко, както срещу атаките на разглезената котка.

От гледна точка на по-големия ми син семейният бюджет функционира много просто – децата не печелят пари, защото са малки, а родителите са длъжни да се грижат за попълването на запасите от течен шоколад, пуканки и дъвки. А ако портмонето е празно,
Отива се до касата и се купуват пари според моя финансов съветник.
Така че не ми остава нищо друго освен да осигурявам здравословна прехрана на малките с пълнозърнести хлебчета, за да могат един ден сами да се оправят по-хладнокръвно от мен. Само трябва преди това да се уверя, че съм напълно облечен.
Вчера наяве ми се случи голям фал. Като дойде ред да платя полезните хлебчета, трябваше да установя, че в портмонето ми липсва нещо не съвсем маловажно – парите ми!"
Това е просто разказ на един баща, който всъщност едва ли има нещо общо с Вашия живот…