Аз съм бебе Петьо от Бургас и искам да ви разкажа за най-добричкия, най-милия и най-грижовния баща на света. Това е моят татко Росен.

Още докато бях в коремчето на мама, тати Роско й помагаше във всичко – в чистенето, в готвенето, в пазаруването. Той с такова нетърпение чакаше да ме гушне, че всеки път придружаваше мама на женската консултация, за да види на монитора на ехографа мен – неговото растящо бебче, и да се увери, че съм добре. Той продължава да е до нас и сега, когато вече ходим на детска консултация.

Татко много обича да си играе с мен – подхвърля ме като самолет във въздуха, чете ми приказки от шарените книжки или ми реди високи кули от разноцветни кубчета, които аз с голяма радост и много викове събарям.

Искам да ви се похваля и с още нещо – откакто се родих, ме къпе татко Росен. В началото мама я беше много страх да ме къпе, защото аз бях наистина мъничко бебе. След време двамата с татко така свикнахме с ритуала в банята, че вече не позволявам на никой друг да ме къпе. Тати е много вещ и в смяната на пелените, в храненето и в приспиването. С две думи – нищо не може да му се опре.

Ще ви споделя една тайна. Има само едно нещо, което татко Роско не знае – той изобщо не се справя с детските песнички и текстовете им. Е, какво да се прави – разбира се че ще му простя тази едничка слабост.

От деня, в който за първи път казах “тати”, моят татко е много горд с мене. Въпреки големите бели, които понякога правя, той пак си ме обича.

Всичко това, което ви разказах, както и много други неща, за които сега нямам време да ви пиша, правят моя тати Роско първенец в най-важната класация – тази, която аз сам направих. Той е номер едно в “Баща на всички времена за бебе Петьо.”