Едни от сериозните притеснения на жените през бременността са натрупаните килограми и промяната във фигурата им. Бъдещите майки се страхуват, че вече няма да са толкова сексапилни в очите на любимия си и че той все по-често ще поглежда към по-слабите дами. Истината обаче е, че природата си върши добре работата и през бременността освен коремчето се оформят и прекрасен бюст и красиво закръглено дупе. Спор няма, че представителите на силния пол копнеят за пищни гърди. Кой мъж не е хвърлял жадни погледи по апетитната гръдна обиколка на Памела Андерсън? Няма жена, която през 9-те месеца да се оплаче от малкия си бюст. От друга страна, редица проучвания доказват, че подсъзнателно мъжете се стремят към дами с по-голямо дупе. В някои африкански племена колкото по-закръглено е момичето, толкова повече момчета се надпреварват за ръката му. А има и такива места по света, където преди сватбата дамите са угояват, за да са по-пищни и привлекателни за своя избраник.

Често през бременността именно мъжете са инициаторите за страстни ласки, а дамите се дърпат. Потомците на Адам с радост искат да се възползват от възможността да гушкат пухкавата си партньорка.

Обикновено жените отказват секс през първите месеци на бременността заради гаденето и повръщането. Когато този период отмине, някои дами се превръщат в истински тигрици под завивките. Тогава те са готови да опитат всички пози от Камасутра, тъй като са наясно, че в повечето случаи няма опасност за бебето. Към края на бременността обаче и с натрупването на повече килограми либидото на бременните все повече спада. Именно в този период бъдещият татко трябва да прояви деликатност, но и да покаже своите сексуални умения.

Ако бременността протича нормално, няма проблем да се отдавате на страстни ласки до финала. Все пак консултирайте се с лекар преди това. Добрата новина е, че в този период няма да ви се налага да използвате предпазни средства или да се страхувайте от нежелана бременност. Внимавайте! Семенната течност може да предизвика контракции. Прекалената стимулация на гърдите също не е желателна, ако не искате да родите преждевременно.

През последната седмица на бременността може да се насладите на тантра (еротичния) масаж.