Може би сте били подготвени перфектно да подкрепите любимата си за раждането в този сюблимен момент, но бебето вече е на бял свят. Предстои да посрещнете него и половинката си у дома. И сега отново е нужен стратегически план. Предлагаме ви помощ – какво може да включите в него...
Хранителни запаси
Преди мама и бебето да дойдат от родилния дом у дома, едва ли ще имате много време за голямо пазаруване. Затова по-добре е още преди раждането, да набавите най-необходимите продукти – замразени полуготови храни, мляко, пресни плодове и зеленчуци, които любимата ви обича... Не забравяйте да осигурите нейното любимо лакомство, за което тя сигурно ще ви бъде много благодарна!


Чист дом
Макар половинката ви да не е маниачка на тема чистота, положително ще ви укори, че я посрещате у дома, без дори да сте избърсали праха... Какво остава, ако завари кревата ви разхвърлян, а мивката пълна с неизмити чинии... Постарайте се да й спестите такива неприятни емоции и детайлно почистете дома. Направете го не само заради нея, но и заради бебето, което е толкова уязвимо, а имунната му система все още е съвсем незряла... осигурете му чистота!

Бебешки „трон" в колата
Много важно изискване е в автомобила да монтирате столче за бебето и да сложите мека възглавница за половинката си. Много родилки имат трудности при седенето след раждане.

Внимателно изберете модела на столчето – консултирайте се с продавачите кой е най-безопасният за новородено. Не си и помисляйте да купите столче, в което може да поставяте детето до 3-годишната му възраст.

Специално послание
Със сигурност ще оставите незабравим спомен у половинката си, ако щом влезе, тя прочете някакво любовно и нежно послание за „Добре дошли". Повярвайте – то ще има голям ефект. Нека този съвет не ви напомня сладникав кадър от американска сапунка.
Ако намерите повече време, направете колаж със снимки от ваши любими преживявания или изрисувайте (не е нужно да имате таланта на велик художник) нещо символизиращо вашата любов, може да е и баналното сърце...
Предполага се, че за изписването от родилното ще купите много красив букет за мама, но хубаво би било да вземете цветя и за вкъщи. Разхвърляйте ги небрежно тук-там. Това със сигурност ще ви донесе още едно плюсче като прекрасен новоизлюпен татко. Този ваш жест вероятно ще е повод в близкото и далечното бъдеще любимата ви да се хвали пред приятелките си. А без съмнение, пъстрите цветя ще внесат повече празничност и красота в дома ви. Поводът наистина си заслужава!

Кулинарни изненади
Погрижете се да подредите масата естетично, поставете свещи, красиви салфетки и най-вече постарайте се в чиниите да има кулинарни специалитети, по които любимата ви си пада най-много. Ако в тази част от подготовката ви е трудно да се справите сам, помолете за помощ нейна приятелка или някоя от бабите. Имайте предвид, че мама има нужда от здравословна храна. Не е уместно да я изкушавате с някакво високоградусово питие. Е, тя може да изпие 1/2 чаша бира, но ако се страхува да го направи, защото кърми, не настоявайте.
Задължително е на масата да има минерална вода и айрян. Ще доставите радост на скъпата си половинка, ако я изненадате и с любимия й десерт.

Бариера пред нетърпеливите роднини
Естествено е и вашите, и нейните роднини да горят от нетърпение да видят малкото ви съкровище. И не само да го видят, ами и да го нагушкат и нацелуват... Не забравяйте, че многото шум и вълнения не са уместни за „Добре дошло, бебче!". Все пак любимата ви е доста изтощена от раждането, а новороденото много трудно се адаптира към околния свят. Най-важното за тях сега е да им се осигури спокойствие. Затова охладете ентусиазма на роднините ви и ги помолете да са по-търпеливи. Разбира се, направете го много деликатно, защото около такива събития близките и приятелите са особено чувствителни и могат да се обидят и натъжат задълго.

Скъп или по-скромен подарък
Съществува традиция след раждането щастливият татко да подари на мама нещо за спомен от това съкровено за двамата събитие. Подаръкът може да е и по-скромен, но задължително е да се поднесе с много обич и благодарност. Най-важното при избора е да познавате вкуса на любимата си. Ако тя не обича да носи бижута, изключете този вариант. Вярвайте, че дори и малкият скромен подарък, избран с любов, може да я трогне повече от скъпата златна гривна, която тя никога няма да сложи на ръката си. Все пак добре е това, което й поднесете, да е трайно, за да може един ден мама да го покаже и на порасналото ви дете...