Неговата майка Диана Иванчова,  26 год., кредитен експерт, разказва за живота на сина си през единайсетия месец

Георги е много самостоятелен, вече може да се изправя сам и дори прави първите си крачки. Трябва постоянно да съм до него и да го наблюдавам. Все си мърмори нещо под носа, говори на играчките си и им обяснява нещо на неговия си, бебешки език. Вече се е научил да казва “та-та”, “ма-ма”, а понякога дори “ба-ба”.


Започнах да слагам малкото ми момче на гърне всяка сутрин след закуска, за да се научи да казва, когато му се пишка или ака. Надявам се, че скоро ще му стане навик и ще разбере за какво служи гърнето.  Въпреки че синът ми вече е по-стабилен и прави първите си крачки, напоследък забелязвам, че предпочита да пълзи. Станал е толкова бърз, че понякога не мога да го хвана. Когато обаче го поставя в проходилката, Георги е най-щастливото дете. Обикаля с нея из цялата къща. Вече дори сам си отваря вратите и бута бравите. Когато обаче малкото ми момче не е в проходилката, се опитва да се хване за нещо и да се изправи. Прави
първите си опити да ходи
самостоятелно. Внимателно обезопасих дома – контактите са закрити, ръбовете са покрити, така че да не може да се нарани, а опасните предмети са вдигнати нависоко, където синът ми не може да ги стигне. Старая се да му създам максимален комфорт и засега се справям много добре. Георги е много любопитен и постоянно отваря шкафовете. Изважда всичко, което види вътре, но после внимателно го прибира.

Доволна съм, че ако оставя в кошарката малкото ми момче, то винаги ще намери нещо интересно и
няма да скучае
Има си любими играчки и се забавлява сам. Вече няколко седмици спи с малко мече. Баба му го научи на този “номер”. Надявам се, че по този начин, докато гушка мечето, ще се откаже от биберона залъгалка. Георги обожава топките. Постоянно ги разнася. Вече е достатъчно голям, за да осъзнае, че играчките са за забавление, а не само за хвърляне и “ядене”, както беше преди.
Очаквам съвсем скоро момчето ми да се сдобие с още едно зъбче. Засега има само 5. За съжаление Георги много страдаше всеки път, когато се появяваше нов зъб. Будеше се през нощта, плачеше от болка, беше нервен и притеснен. Надявам се, че този проблем скоро ще мине.
Започнах да захранвам сина си от 6-ия месеца и сега вече той
яде почти всичко
Избягвам да му давам цитрусови плодове и сол. Понякога добавям в храната му захар, но в малко количество. Георги обожава мусака. Все още не съм вземала храна от детската кухня, но скоро ще започна да му купувам и оттам.
Малкото ми момче обожава да гледа телевизия. С баща му се опитваме да го държим настрана от екрана, но понякога е невъзможно. Той се вторачва в рекламите. Напоследък забелязвам, че много ме ревнува и иска да му отделям цялото си внимание. Сърди се дори когато мия чинии или готвя. Дърпа ме и мърмори, за да го гушкам или да си играя с него. 
Георги е много добро дете. Нервен и непослушен е само когато е болен, но това се случва с всички деца. Хитър е и знае къде не трябва да ходи и какво не бива да пипа. Въпреки забраната обаче го прави, като преди това се оглежда дали сме наоколо и дали ще го видим.
Момченцето ми обожава да е в компанията на други деца. Редовно се разхождаме и винаги носим филия хляб, за да храним гълъбите в парка.