17 април 2014 г.

Иновация, технология на бъдещето, елегантен дизайн - това са уникалните характеристики на колекцията домакински уреди, които представиха Indesit и Hotpoint-Ariston на изложението Eurocucina 2014. За да уловят и визуализират своите уреди и за да покажат образно всичките технологични иновации, Indesit Company наеха престижната дизайнерска фирма на Умберто Палермо, която да представи концептуално технологичните елементи. Целта на това иновативно представяне е да се визуализира технологията като разбираема, интуитивна и близка, като се покаже невидимото ù лице и се даде възможност на потребителя да се докосне и да я опознае.


Новости при съдомиялните
Hotpoint-Ariston представи своите последни решения, които се фокусират към разумната консумация на електроенергия. Системата за екстракция помага за по-малкото консумиране на електроенергия, а качеството на изсушаване се подобрява. Благодарение на вентилираща система, влагата се отвежда ефикасно от корпуса и се освобождава през въздушен дифузер. Технологията термо-помпа повишава ефикасността на изсушаване на все по-широко използваните в ежедневието пластмаси и силикони. Тази технология управлява термодинамиката на водата и въздушната струя през фазите на измиване и сушене, като подава сух и топъл въздух – най-необходимото условие за качествено сушене.


Абсорбатор, който „заключва” миризмите

Най-накрая има решение за улавянето и елиминирането на всички готварски миризми, пушеци, изпарения и мазнини, без да е необходимо да се отваря прозореца. Абсорбатоът на Hotpoint-Ariston „заключва” миризмите, благодарение на патентованата филтърна система, която обединява директна и периметрална зона на абсорбиране. Дори когато моторът е настроен на минимум, технологията е в състояние да улови всякакъв тип миризма, като по този начин се пести енергия и се работи при ниско ниво на шум.

Хладилна камера с мултифункционално пространство
Hotpoint-Ariston представя и иновативен продукт, предназначен за грижата за хранителните продукти. Свежестта и качеството на храната зависи директно от температурата и влажността, при които тя се съхранява. При разпределянето на различните видове храни в отделни кутии се постигат по-добри резултати. Отделните зони за храна са оборудвани с технологията Active Oxygen, което позволява на продуктите да се запазят свежи при температура до 4 градуса. Зоната за нула градуса предлага щадящо размразяване, а отделението за зеленчуци е с контролирана влажност между 70–80%. Кутията за свежи храни Fresh Box осигурява максимална грижа за сирената и сушените меса. Следват две допълнителни отделения за бързо замразяване, които позволяват на храната да бъде замразена по-бързо, като доставят по-студен въздух.