Какво кара децата да се усмихват? На този въпрос отговаря проучване на Colgate, проведено наскоро измежду 4000 деца на възраст 4–12 години и родители. Резултатите от него са наистина изненадващи, защото според тях простичките забавления, които не се купуват с пари, както и вниманието, са нещата, които най-много радват децата. Така например игрите с приятели са на първо място  според близо 60% от запитаните деца. В класацията Топ 30 „Четенето на приказка от мама или татко” е на 13-то място и „бие” технологията – използването на i-Pad или други джаджи са съответно на 22-ро и 26-то място.


Мелани Си, бивша членка на групата Spice Girls и подкрепила кампанията на Colgate, споделя: „Дъщеря ми винаги ме кара да се усмихвам, независимо колко лош е бил денят ми. Децата се усмихват удивителните 400 пъти на ден – това е страшно много в сравнение с 10% от анкетираните възрастни, които казват, че никога не се усмихват! Усмивката повдига настроението ти, кара те да се чувстваш по-щастлив и дори повишава нивото на ендорфините ти... И е първото нещо, което хората забелязват в теб.”

На въпроса какво ги е накарало да се разсмеят, децата споделят, че това са: „хората, които падат“, „разказването на вицове“, „да ги гъделичкат“, „семейството“, „домашните любимци“ и „да правиш смешни физиономии“... Както се вижда, все простичките неща от ежедневието...