27 януари 2014 г.

Текст: Десислава Йосифова 

Той е певец, композитор, текстописец, актьор и продуцент. Тя е била модел, а сега се занимава с музика и театър. През последните три години всички тези многобройни ангажименти Дони и Нети съвместяват с още един, най-важният – грижите по отглеждането на красивата им дъщеричка Лилия. На прага на новата година се срещнахме с тях, за да поговорим за осъществените идеи, настоящите ангажименти и бъдещите им планове. Като не пропуснахме да поискаме да ни споделят и малко родителски опит.Скоро се върнахте от турне в САЩ и Канада. Как ви посрещна публиката там?

Д: Публиката ни посрещна радушно. Добрата атестация за работата ни е поканата за още 19 концерта през септември и октомври 2014 г. отново в САЩ и Канада.


Чия беше идеята за сформирането на „Фондацията” и лесно ли се реализира подобна концепция за супергрупа?

Д: Идеята беше моя, но базата са прекрасните песни на ФСБ, Щурците, Б.Т.Р., нашите песни с Момчил и мои лични, които изпълняваме заедно. Въпреки многото ни и различни ангажименти, всички харесваме отбора, който създадохме, и затова винаги намираме време и за тази работа. Формирайки „Фондацията”, дори и самите ние не бяхме напълно сигурни, че ще съумеем да се сработим така добре, както се получи впоследствие. Най-сериозната проверка беше именно това скорошно турне в Америка. За 24 дни бяхме по 24 часа заедно и се върнахме по-добри приятели, отколкото когато заминахме. 


Планира ли се турне на „Фондацията” и в България?

Д: Да. Предстоят ни концерт в зала 1 на НДК през март и турне, което ще продължи през пролетта и лятото. През септември, след концерт на „Аполония” в Созопол, се връщаме в Америка за още 19 концерта. Освен това ни предстои и работа по нова, обща продукция. Аз съм готов и с първата си песен, специално написана за „Фондацията”. Не съм единствен, защото всеки от нас индивидуално има достатъчно идеи за цял албум.

И двамата се занимавате с музика и театър. Къде се чувствате най-добре?

Н: Вкъщи. А иначе и на двата работни фронта се чувстваме в свои води. Обичаме с едната дейност да си почиваме от другата, а често съчетаваме и двете. Новата постановка на театър „Българска армия” е мюзикъл с 18 песни, които Дони написа през септември, преди да замине за Америка. Постановката се нарича „Бандитска опера”. Там аз играя една от ролите и пея, а Дони, Коцето Калки и Михаил Шишков-син свирят и също пеят на живо.

Какви нови проекти да очакваме от вас на театралната и музикалната сцена?

Н: С Дони си партнираме в „Бандитска опера” в театър „Българска армия”. Там аз играя още в „Колко е важно да бъдеш сериозен”, „Железният светилник”, „Декамерон”, „Ромео и Жулиета”. Играя и в „Красиви тела” в Младежкия театър. От 21 години Дони играе в епохалния „Секс, наркотици и рокендрол”, а в Музикалния театър участва в мюзикъла „Аладин”. Предстои му и нова пиеса в театър „Българска армия”.

Планирате ли ново парче?

Н: В музикално отношение в момента повече пеем на частни събития, но скоро пуснахме и нова песен – саундтрак към пиесата „Ромео и Жулиета”. Казва се „Отлитаме нанякъде”. Тя е по музика и текст на Дони, който свири и на пианото в записа. Песента можете да чуете на www.donineti.com или на нашата фейсбук страница Doni iNeti (official).

Възможен ли е балансът между кариера и семейство?

Д: Да. Това е валидно за всички браншове. Зависи от хората и степента им на егоизъм.

Как се промени начинът ви на живот, след като станахте родители?

Н: Мисля, че станахме по-добри и отговорни хора.

Вече имате опит като родители. Коя е най-голямата трудност, с която сте се сблъскали до момента?

Д: С трудностите, които са непреодолими, не си струва да се занимаваш. Останалите успяваме да преодолеем лесно.

На какво държите да научите дъщеря си? 

Н: Бихме искали да е добър, спокоен и щастлив човек. Надяваме се и ние да продължим да се учим от нея.