Забелязали ли сте как ваши приятели си намигат един на друг, когато мислят, че никой не ги гледа? Или винаги си тръгват от някое скучно парти с обяснението, че трябва да нахранят кучето… а те дори нямат куче. Това са т. нар. любовни ритуали, които има почти всяка двойка – неща, които правят, без да се замислят.


Бременността и раждането на дете могат да нарушат хармонията в отношенията ви. Изпълнението на любовните ритуали ще заздрави връзката ви. Ето няколко предложения, които с малко усилия могат да станат част и от вашия любовен делник. Трябва ви само въображение, за да ги направите уникални.

 • Целувка преди заспиване – това са 10 секунди интимност, които ще направят съня Ви по-спокоен.
 • Кино в неделя – какво по-хубаво от това да държите ръката на любимия, когато на големия екран се вихри луда комедия. Вариациите на тази практика са много, но за съжаление тя може да се изпълнява само докато сте бременна. След това малкото човече няма да Ви остави да се отпуснете за няколко часа пред големия екран. Нищо не пречи в някой по-дъждовен следобед да теглите чоп кой ще отиде да вземе филм от видеотеката. Обикновено тази “чест” се пада на силния пол, защото… Вие все пак сте бременна и той трябва да Ви поглези.
 • Винаги вечеряйте заедно. Това ви дава възможност поне половин час да отделяте за разговори. Ако денят на половинката Ви е бил тежък и той иска пържени картофи в леглото, откликнете на каприза му.
 • Поне веднъж седмично обядвайте заедно. Когато излезете в отпуск преди раждането, може да правите това и по-често.
 • Посрещайте любимия с целувка и с “Обичам те” още на вратата, след като се прибере от работа. Дори Вашият ден да е бил тежък, помислете – той пък е трябвало да се справя с изнервения си шеф и с капризите на колегите.
 • Измислете си таен код за спешни ситуации, който само вие знаете и използвате. Той може да означава “Обичам те”, “Хайде да правим любов”, а защо не и “Време е да си тръгнем от това скучно семейно парти”.
 • Гальовните имена са безброй. Не се срамувайте да ги използвате.
 • В събота или в неделя може да приготвяте закуската заедно.
 • Събуждайте всяка сутрин любимия с целувка.
  Важното на тези любовни ритуали е да се приемат и да се изпълняват и от двамата партньори. Ако единият е ентусиазиран, а другият безразличен и тези ритали го изнервят и отегчават, няма смисъл да се полагат усилия. Най-важното обаче е да се забавлявате.