Бъдещият татко едва ли осъзнава цялата отговорност на бащинството, но голямото събитие със сигурност ще го промени. Любопитно е, че доста вълнения спохождат и  известни мъже. Чрез типичния характер на някои прочути звезди – бъдещи или настоящи бащи, можете да се ориентирате и какъв ще е таткото на вашето бебе.

Хавиер Бардем – дискретният баща
Актьорът Хавиер Бардем успява да опази тайната за сватбата си с Пенелопе Крус. Известно време след това те потвърждават, че чакат дете, но когато то се роди, не съобщиха веднага от какъв пол е... Според специалисти звездата е типичен представител на т.нар. дискретен татко. Той може да е специалист по описване на вашето неразположение през първите седмици на бременността, но ще се задъхва, ако разкрива „новините” преди ехографа от 12-ата гестационна седмица. Ако тайната излезе наяве, той ще ви заставя да мълчите по всякакви въпроси – от пола на бебето до избраното име. Въпреки очевидните преимущества, този дискретен татко е възможно да създаде проблеми в бъдеще. С него ще ви е трудно да обсъждате важни въпроси. Опитвайте се да го предразполагате към разговори за бащинството.Питър Крауч – кариеристът
Британският футболист Питър Крауч (един от най-високите нападатели – цели 201см) е избрал животът му да се върти все около топката и игрището. Затова любимата му  - моделката Аби Кланси, е приела, че семейството винаги ще е в сянката на кариерата му. Бащи като Питър може дори да пропуснат раждането, ако то съвпада с някой голям мач.
Ако сте съпреживявали голямата амбиция и успехите на своя любим, може би очаквате те да се обърнат в посока на семейството. Едва ли... Този татко може да ви купи каквото пожелаете и да напълни библиотеката ви с книги за отглеждане на бебето, но реално няма да е често около люлката. За промяна обаче никога не е късно. И най-големи кариеристи коренно са преобръщали ценностите си след появата на бебето. 


Орландо Блум – екологичният

Има бащи като киноактьора Орландо Блум, които обичат природата. Звездата от „Карибски пирати” шофира хибриден автомобил и е построил еко къща. Майката на детето му – Миранда Кер, може един ден да разбере, че той купува накуп детски дрешки от eBay и пелени, които могат да се перат. За да пести ресурси, такъв татко може дори да предложи на любимата си да се придвижи с автобус за Големия ден. Хубаво е семейството да има „зелен” баща, но той едва ли ще пере пелените на бебето.

Род Стюарт – опитният
Род Стюарт е баща на 7 деца от различни жени. Със сигурност опитът го е научил на много неща. Той посрещна и второто си дете от Пени Ланкастър. С родителските си умения май спокойно може да ръководи детска ясла. Вещ е от родилния процес до травмите на малчуганите. Не се шашка от думи като слузеста запушалка и околоплодни води, въодушевен е от възможността да среже пъпната връв и не се гнуси да изхвърля мръсни пелени. Понякога обаче този татко може да не смята за нужно да върже бебето за количката с колан за „кратка” разходка.

Ноел Галахър – домошарят

Бившата звезда от групата „Оейзис” предпочита домашната обстановка пред светските прояви. Напоследък той основно си седи вкъщи и подготвя новия си албум. Но не само. Ноел явно иска да е на линия за смяната на пелените на второто си дете от Сара МакДоналд. Такъв татко желае да проследява отблизо израстването на детето си – от нощното будуване до разходките. Той смята, че гледането на бебе е по-лесно от ходенето на работа. Но внимавайте! Все пак трябва да се знае кой командва парада. Някой трябва да следи процесите при бебето, иначе рискувате в един момент да се застъпвате и да забравите кога за последно детето е преобличано или хранено.

Джейми Калъм – традиционалистът

Има двойки, които въпреки модните тенденции залагат на традициите. Такива са певецът Джейми Калъм и екс-моделът Софи Дал. Тези типични британци се запознават на благотворително събитие, после се сгодяват и се оженват, преди да им се роди дете (за разлика от много звезди). Разпределението на задълженията е традиционно – мъжът печели пари, а жената се грижи за децата и къщата. Ако съпругът ви се прибира понякога късно заради работа в офиса, а вие едва смогвате с грижите и призовавате на помощ майка си, може би в дома си имате патриархален татко. Прибирайки се вечер, той ще очаква поднесена вечеря на масата и няма да има нищо против да замените кариерата си с домакинстването. Ако тази роля ви допада, това е златният ви шанс.

Из чуждестранния печат