Денонощно видеонаблюдение ще бъде поставено в ремонтираното неонатологично отделение на Първа акушеро-гинекологична болница „Света София". Очаква се до два месеца родителите да могат да наблюдават своите новородени деца от телефоните си, съобщи директорът на лечебното заведение доц. Иван Костов, цитиран от БТА. По време на проверка на ремонтните дейности в болницата зам.-кметът на София Дончо Барбалов подчерта, че освен обновление на отделенията се извършват и ревизии на финансовите разходи на общинските лечебни заведения.

След като приключи цялостното обновление на неонатологичното отделение в столичната Първа АГ болница, ще бъдат монтирани и камери, с помощта на които лекари и родители ще могат да наблюдават новородените през специална интернет платформа, съобщи ръководителят на болницата доц. Иван Костов. Зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов, който отговаря и за ресор здравеопазване, посочи, че в момента текат проверки на всички общински болници.

"На практиката сме приключили работата с ДКЦ-тата и започваме с болниците. Нашата цел е рано или късно всяко лечебно заведение да бъде проверено и да сме сигурни, че всичко е наред и има добър контрол върху финансите", заяви той. Продължават и конкурсите за нови ръководители на част от столичните поликлиники и общински болници.

Източник: novini.bg

Снимка: novini.bg