Хей, ти, бъдещият татко, да, точно ти! Кога за последен път направи така, че жената до теб да се почувства щастлива? Не можеш да си спомниш? Тогава определено имаш нужда от опреснителен курс по любвеобилност и добри маниери. Ако не искаш да четеш, най-добре съпругата или приятелката ти да изреже този текст и да ти го залепи на бюрото или пък небрежно да пуска един по един съветите в чантата ти, а защо не и... поднесени със салатката.


И двамата трябва да признаете, че ако връзката ви е по-дълга от две години, страстта вече е поохладняла. Романтиката, милите жестове и ухажването са останали в миналото. В периода на бременността и майчинството жената има нужда да се почувства глезена повече отвсякога. И това, разбира се, е работа на мъжете. Накарайте я да се почувства специална.

Мръсните пелени
Смяната на пелените за еднократна употреба не е чак толкова трудна работа и не ви трябва диплома за компютърен специалист, за да се справите. Използвайте носа си и не чакайте половинката да ви помоли да й помогнете в това така “ароматно” занимание. Правете това колкото може по-често. Тя със сигурност ще оцени жеста ви. Забравете предразсъдъците – това не е мъжка работа или мама ми е забранила да пипам мърсотии. Просто си повтаряйте колко обичате жената, която е родила това наакано бебе.

Тоалетната чиния
Ако са живели в XXI век, Ева със сигурност е щяла да замерва Адам с ябълки само заради едно прегрешение – вдигнатата седалка на тоалетната чиния. Няма да ви коства никакво усилие, ако просто я свалите, след като приключите с облекчаването. Няма психолог, който може да обясни защо все още милиони момчета и мъже по цял свят забравят да го правят.

Баща, не детегледачка
Не казвайте ”Днес аз ще гледам детето”. Не, вие не изпълнявате ролята на детегледачката, а просто вършите работата си като баща. Все пак не е голяма жертва да останете няколко часа насаме с любимия си син, нали?

Отворете вратата
Вашата половинка може да не е кралицата на Англия, но когато й отваряте вратата и я пускате да минава първа, ще я накарате да се почувства кралицата на вашето сърце.

Наемете помощничка
Не чакайте до рождения ден на любимата. Направете го, когато тя най-малко очаква, когато списъкът й със задължения е най-дълъг, когато още в 19 ч. заспива от умора. Наемете помощничка, която за няколко часа ще изчисти прозорците и ще изпере пердетата. Вие, разбира се, трябва да сте вкъщи, за да контролирате ситуацията.

Не е като другите
“В началото на бременността жена ми се чувстваше толкова зле, че не можеше нито да спи, нито да яде, дори да ходи. Бях много изнервен и един ден й казах: “Виж Весела – тя има три деца, мъжът й пие, направиха й бъбречна операция, а не се оплаква.” Това беше най-голямата грешка, която съм правил в отношенията ни. Но беше заслужено”, разказва 34-годишният Васил Радославов, баща на близнаци. Никога не сравнявайте половинката си с други жени. Вие сте с нея, защото тя е уникална. Всеки ден правете така, че тя да го усеща.

Не ругайте
На семейното събиране по случай рождения ден на леля ви всички разбират как 3-годишният ви син псува. И няма съмнение откъде се е научил – от вас! Разбира се, след някоя и друга година той ще обогати речника си и от детската градина, но вие винаги ще си останете първоизточникът на неговото “отваряне”. Едва ли майката на малкото ви ангелче ще се зарадва, ако разбере това. Не я дразнете.

Навън с приятели
Не чакайте жената до вас да поиска разрешение, за да излезе с приятели. Тя вече не е на 16 год. и вие не сте нейният баща. Настоявайте повече да излиза с познати. Така ще има време да се разсейва далеч от вас и детето.

Обяд заедно
Отскочете през обедната почивка до офиса й и я изведете да хапнете набързо пред очите на всички смаяни, а и завистливи колеги. Ефектът ще е още по-голям, ако се появите с роза в ръка.

“И аз те обичам”
Когато тя ви каже: “Обичам те”, отговорът ви задължително трябва да е същият. Не отговаряйте с: “Благодаря”, “Това е чудесно”, “И аз също”... Тя очаква израз на чувства от ваша страна, а не безразличие.

Да чистим и да перем
Помните ли деня на сватбата си, когато служителката в гражданското ви каза: “И в здраве, и в болест...” Е, дойде времето на изпитанието. Ако искате да направите добро впечатление на половинката си, хващайте парцала и метлата – време е за санитарен полуден. Никъде не е казано, че чистенето и прането са само женска работа. Може би все пак е по-добре да спестявате за домашна помощничка...

Страстната целувка
Помните ли първата си целувка, когато устните ви се докоснаха и прехвърчаха искри. Защо вече целуването не ви носи такова удоволствие? Странно, но досадниците в сапунените сериали още го правят и изглежда забавно. Може би е време и вие пак да опитате...