Секс по време на бременност – за някои мъже това е сбъдната мечта: страстна партньорка, нови горещи пози, навлизане в дебрите на оралната любов. За други обаче е просто непостижима мечта, защото през 9-те месеца любимата се превръща в изнервена дебелееща дама, за която “секс” става мръсна дума.


Къде сте вие?

Опасно ли е за бебето?
Един от първите въпроси, които бъдещите родители задават на лекаря, е: “Може ли да правим секс?” Бременността се е отразила изключително негативно върху сексуалния живот на 75% от бъдещите майки, сочи проучване на списание “9 месеца”. Има обаче и такива 15%, които с радост споделят, че през бременността сексът е станал много по-вълнуващ и страстен. Истината е, че няма да правите толкова много секс, колкото преди. Повечето бъдещи родители ограничават любовните ласки от страх да не навредят на бебето. Но ако лекарят ви е дал зелена светлина за страстно боричкане в леглото, няма никаква причина да се ограничавате. Бебето е напълно защитено в топлото си убежище в околоплодния мехур.

Ах, колко съм мъжествен!
За много мъже фактът, че партньорката им е забременяла от тях, е категорично доказателство за тяхната сексуална мощ. Преди да станат бъдещи бащи, те са се страхували, макар и тайничко, за репродуктивните си способности. Бременността сочи само едно: “Аз съм способен Мъж!”
А тази мисъл е много силен афродизиак и при тези потомци на Адам желанието за секс през бременността скача до небето. Огромният бюст на любимата и позакръгленият й ханш им действат като развяващ се червен флаг пред ядосан бик.


От друга страна, през 9-те месеца много двойки се сближават повече – обикалят магазините за бебешки принадлежности, правят списъци с подходящи имена, прекарват часове да приказват на големия корем… Всичко това е идеална основа за повече нежен секс. Има дами, които през бременността искат за изпробват всички техники в любовните игри. Те се чувстват сексапилни, страстни, привлекателни и държат да го покажат. Те нямат задръжки. Ако вашата партньорка е в тази група, не й отказвайте, дори и да сте уморен.

Секс?! Колко отвратително!
Има и потомци на Адам, за които еротичната игра е направо наказание. Всеки ден те виждат как момичето със сияйна кожа и стройна фигура се променя в безформено бъдещо майче. И тази странна метаморфоза безмилостно убива сексуалното влечение. При някои мъже става напълно несъзнателно – те просто се отдръпват от любимата. Но за тях най-лошото тепърва предстои… Криво-ляво 9-те месеца минават и без секс, но… идва моментът, в който партньорката става майка. А колко сексапилна е една майка?! Обикновено такива мисли спохождат по-несигурните в сексуално отношение мъже.
През първите няколко месеца бременността за жалост има много “странични ефекти” – гадене, повръщане, болки и отпадналост. Ако партньорката ви е сред “щастливките”, които “се наслаждават” на всичко това, най-добре изобщо не повдигайте въпроса за секс – тя сама ще ви потърси, когато се почувства готова.

Да го направим или да не го направим
Не стига че тъщата и свекървата почти са се скарали за името на бебето, а сега и сексът може да стане повод за кавги. Не го допускайте. Говорете за това още от началото на бременността. И двамата трябва да споделяте какво чувствате, какво искате от страстните ласки. Сега е времето да купите наръчник по секс и да изпробвате нови пози. В края на 9-те месеца добре познатата ви мисионерска поза вече ще е невъзможна. Какво пречи да изживеете сексуалните си фантазии именно в този период. Всеки преминал през изпитанието на бременността ще ви каже, че в този период най-добрите пози за секс са партньорката да е отгоре и страничната – двамата като лъжици.
Ако сексът предизвиква повече болка, отколкото удоволствие, със сигурност има и други начини, за да задоволите сексуалния апетит. Това може да е идеалният момент, за да изпробвате нови техники в оралния секс, стимулация с ръка и какво ли още не...
Всичко е въпрос на фантазия и инициатива.