Бременността се отразява негативно върху сексуалното влечение на бъдещите майки и техните половинки. Това показват последните проучвания на списание “9 месеца”. Означава ли, че напълно трябва да се откажете от страстните ласки и бурните нощи?


Може би точно сега е моментът, в който най-пълноценно ще се възползвате от връзката си. След като бебето се появи на бял свят, времето за интимности ще е много по-малко. Ако Вашият партньор също се дърпа и сексуалните му мераци са отлетели, може да направите нещо, за да събудите романтиката отново. Преобразяването на спалнята в дворец на удоволствията не е трудна задача.

Свещи
Свещите са най-старото и най-изпитано средство за създаване на романтична атмосфера. Запалете ги още преди той да влезе в спалнята. Последните проучвания доказват, че най-добър афродизиак са белите, леко ухаещи свещи. Поставете ги около леглото, но все пак внимавайте да не са до леснозапалими неща като килима например. Отблясъкът на пламъчетата ще придаде много сексапилен вид на кожата Ви, а приглушената светлина може да скрие някои недостатъци.
Но внимавайте! Някои мъже ненавиждат ароматизираните свещи. Ако любимият Ви е от тях, запалете такива, които не ухаят.

Крем за масаж
Нека на тоалетката до леглото Ви да има хубав крем за масаж. Ако любимият Ви е имал тежък ден, какво по-хубаво от това да разтриете малко стегнатите му мускули… Разбира се, той бързо трябва да Ви върне жеста.

Романтична музика
Нищо не може да отпусне и да успокои така, както романтичната музика. Изберете парчета, които и Вие, и партньорът Ви харесвате.

Големи възглавници
Не може да създадете романтична атмосфера в спалнята, ако нямате много и големи възглавници върху леглото. А и помислете колко приятни неща може да направите с тези възглавници…

Завивките
Чаршафите на мечета, на цветя или с герои от детски филмчета не създават романтика. Сатен, бял или червен памук или дантела – това Ви е необходимо. Американски психолози са доказали, че над 40% от мъжете се възбуждат само от гледката на жена, полегнала в червени чаршафи.

Килим или рогозка?
Няма значение с какво е постлан подът в спалнята – важното е да не ходите по студения под. Как ще се почувства любимият Ви, когато го вледените със студените си крака?!

Изхвърлете плюшените играчки!
Малките сладки пухкави мечета може да са идеален приятел на жената, но повечето мъже ги ненавиждат. Оставете ги в бъдещата детска стая. Само малчуганите заспиват с плюшени играчки… нали не искате партньорът да Ви мисли за дете, докато сте в леглото.

Без телевизор (Извинявайте, момчета!)
Ако партньорите стоят до късно и гледат телевизия, кога ще им остава време за други по-приятни занимания? Преместете телевизора в друга стая. И без това, когато детето се роди, дните и нощите Ви ще са запълнени само с него. Без телевизор Вие и Вашият партньор ще имате повече време за разговори или да сте заедно.

Без деца!
Ако имате по-големи деца, не ги пускайте непрекъснато в спалнята Ви. Обяснете им, че това е най-личното Ви пространство и трябва да се съобразяват с него. В случай че вратата винаги е отворена, никога няма да имате усамотението, от което се нуждаете.

Чистотата
Със сигурност чистотата в една къща е от изключително значение, още повече, че скоро очаквате дете. Спалнята Ви обаче не бива да изглежда стерилна. За много жени чистенето се превръща в истинска мания. Няма драма, ако любимият понякога си оставя чорапите или вестника на пода…