Често покрай бременността мъжете се чувстват пренебрегвани и изоставени. Правени са безброй проучвания за това какво изпитва жената през 9-те месеца. Рядко обаче се обръща внимание на силния пол през периода на бременността. Мъжете, подобно на очарователните им шишкави половинки, също преживяват сериозна психологична промяна.


Доказано е, че колкото повече наближава Денят, в който ще се появи малкото човече, толкова повече бъдещите татковци стават по-изнервени и притеснени. Тези чувства често отварят вратата за различни странни сънища, които спохождат потомците на Адам.

Представяли ли сте си как правите секс с друга жена пред очите на съпругата ви? Това обикновено е провокирано от вътрешния ви страх, че бременността може сериозно да засегне сексуалния ви живот. Сънувате ли често баба си и дядо си? Бащинството навява отдава забравени семейни спомени и през 9-те месеца мъжете изпитват силна привързаност към роднините си.
Последните проучвания на Института по психология в Северна Каролина показват, че голям процент от бъдещите татковци се чувстват изоставени, самотни и нещастни, докато половинките им бременеят. Това често предизвиква порой от странни сънища. Понякога те са толкова смущаващи, че бъдещият баща се срамува да ги сподели с партньорката си. Ако обаче и вие сте от тези, които се сблъскват с необясними картини насън, най-добре поговорете за това с любимата си. Сънищата показват от 66какво се нуждаете и откъде идват тревогите ви.

Първите три месеца
В началото мъжете подсъзнателно се притесняват, че бащинството може да накърни мъжествеността им. Любовта към малкото създание може да ги направи слаби и ореолът им на “силен пол” да изчезне. Ето защо през първите няколко месеца на бременността бъдещите татковци имат сексуални сънища. Насън те често виждат как правят необуздана любов със собствената си съпруга, с други жени или дори с момичета на повикване. По този начин потомците на Адам се опитват да докажат на себе си, че все още ги бива в леглото. Сексуалните сънища означават, че мъжът е несигурен в мъжествеността си.
От друга страна, през първите няколко месеца бременната страда от редица неразположения и сексът е последното нещо, за което мисли. Понякога двойката съзнателно решава да забрави малко за любовната игра в името на бъдещото бебе. Липсата на ласки може да предизвика бурни сексуални фантазии у мъжа.

Средата
След 4-ия месец обикновено сексуалните сънища намаляват. В този период много често мъжете сънуват как са бременни и дори раждат. Обикновено подобни видения през нощта означават, че бъдещият татко се чувства изолиран от процеса на бременеене, а иска да споделя с партньорката си тези моменти. Такива сънища не бива да се тълкуват като крачка съм хомосексуалността.
В средата на бременността мъжът насочва вниманието си към семейството. Той все по-често започва да вижда насън отдавна забравени роднини. В случай че бъдещият татко сънува непрекъснато подобни сюжети, добре е да направи опит да се сближи повече с половинката си. Явно изпитва нужда от обич и увереност, че семейството му е все така стабилно.

На финалната права
Последните няколко седмици преди да дойде бебето, мъжете, също както техните възлюбени, сънуват едно и също – Раждането. Но докато жената “вижда” как се мъчи, как й правят операция или вадят детето с вакуум, мъжът обикновено насън “празнува” на халба бира появата на бебето…