Били ли сте в армията? Ако отговорът е “Да”, значи със сигурност знаете какво е тактическо изчакване. А дори и да не сте имали честта да служите на Родината, сте гледали много филми за войната... За бъдещите и настоящите татковци сексът през бременността и след раждането на така желания наследник означава точно това – старателно планиране, стратегия, изчакване и атака. Само най-добрите успяват. Редниците и обикновените войници често се провалят, а мисията им завършва с неуспех. Ако си мислите, че с няколко целувки и ласки ще примамите нежната си половинка в леглото, дълбоко се лъжете. След появата на бебето само вие ще копнеете за секс, а любимата ви ще се бори с недоспиването и умората от грижите за бебето, ще мисли за кърменето и най-вероятно ще я измъчва следродилна депресия. Сексът – мисия невъзможна? Едва ли! Вярно е, че бебето ще се окаже врагът, който трябва да преодолеете по пътя към леглото на любимата, но все пак не всичко е загубено. Трябва да забравите секса поне 6 седмици след раждането, а това означава 6 седмици планове, кроежи и стратегии. Имате достатъчно време, за да си изготвите подходяща тактика за омайване и прелъстяване. Преди обаче да пристъпите към действие, помолете акушер-гинеколога да ви даде зелена светлина за действие.

Работа на два фронта
Приемете реалността – бебето ще ви измести от мислите и ежедневието на вашата възлюбена и тя ще го качи на пиедестал. Вие ще сте в края на нейния списък. Имате две възможности. Едната е да лежите с вестник в ръка на канапето в хола или да прекарвате колкото може повече време с приятелите на чаша бира и да се оплаквате от постоянната липса на внимание от страна на любимата си. А другата е да намерите сили и да й съчувствате, без да забравяте, че бебето е изцедило от нея цялата й физическа и психична сила. И не само това – съчувствието често не е достатъчно. Добре е да й помагате, като се включвате по-активно в домакинската работа и при смяната на пелените. Ако си мислите, че тези дейности са само за страхливци, подмазвачи и дезертьори, жестоко се лъжете – това просто е тактика. Така печелите на два фронта: от една страна, любимата ви ще е щастлива, че има толкова прекрасен, нежен и любещ мъж до себе си, а от друга – тя няма да е така уморена и изтощена. Пък и не забравяйте, че ще сте близо до нея и ще можете всеки момент да атакувате... Атака ли казахме? Още е рано да атакувате, но трябва добре да подготвите терена.

Разделяй и владей
Вече стана ясно, че бебето е врагът и за жалост, ако искате секс, трябва да се отървете от плачещото човече поне за малко. Ето защо, след като падне забраната за нежни ласки, добре е да разделите нежната си половинка от вечно гладното и мрънкащо бебе. Романтичната обстановка винаги помага. След втория месец може спокойно да оставите вързопчето пелени на грижите на бабата и дядото (или на приятелка, а защо не и на детегледачка…). Организирайте приятна вечеря навън, изведете красавицата си на кино. Не посещавайте места, където е много шумно или се изисква физическо усилие, например боулинг зала. Ако преди време ви е било приятно заедно да мятате топките, сега дамата на сърцето ви е като крехка кукла. Добре е няколко дни преди да настъпи сюблимният момент, да вложите цялото си въображение и сили в прелъстяването на вашата майка хубавица. Носете й цветя или бонбони, правете й комплименти, пращайте й малки закачливи съобщения по телефона през деня. По пътя към успеха и най-вече към леглото обаче има и коварни капани. Внимавайте какво казвате за фигурата й. Запомнете, че в този период вашата кралица има нужда от комплименти, за да не страда от комплекси. Ласкайте я, но без да прекалявате. Не изисквайте невъзможни неща от нея.

Само вие знаете ключа към сърцето на вашето момиче. Сега вече е време за атака!