Февруари е толкова къс месец, че докато се обърнеш с чаша топло мляко в ръка и купчина палачинки, и половината вече е минал. Какво ли хубаво обаче има да бременеете през студените дни на Малък Сечко, когато всичко навън е сковано от студ и не ви се иска да си покажете носа навън в продължение на дни...


През февруари може да извадите купища червени и бели конци и да изпитате въображението си. Само след няколко седмици идва Баба Марта, а какво по-хубаво от това да подарите на близките си ръчно направени мартенички?

 
През февруари никой няма да ви каже дори “копче”, ако цял ден се отдадете на сърфиране в Интернет. На 6-и е Международният ден за безопасен Интернет. Може да откриете някои нови интересни сайтове, които не са свързани само с бебето или с бременността. Разпратете картички на всичките си познати и приятели...

През февруари може да изпиете чаша вино, без да ви се карат. Въпреки че лекарите не разрешават, на 14-и Свети Валентин и Трифон Зарезан ще са вашето оправдание. Празникът на влюбените датира още от римско време и е свързан с езически обичаи в чест на боговете Пан и Юнона. Организирайте тиха вечеря и се насладете на романтиката. Това ще е последният Свети Валентин, когато ще сте двамата само с любимия.

През февруари може да си купите маска и да организирате собствен карнавал. По това време във Венеция започва един от най-известните и живописни паради в Европа. Обикновено той продължава 10 дни. Поканете гости вкъщи и си направете истинско шоу. Големият корем не ви пречи да се забавлявате, нали? 

През февруари е време за градинарство. Може още първите кокичета да не са се показали, но все пак не е зле да погледнете какво става със саксиите ви. Сложете нова пръст или пресадете растенията, които имат нужда. Подгответе ги за идването на пролетта.

През февруари поканете онези приятелки, които не сте виждали от детските си години. Ако някой ви попита защо, може да му отговорите, че на 22-ри е Световният ден на побратимяването. Колкото повече гости дойдат, толкова по-добре, защото ще получите повече подаръци. Предварително кажете на всички да носят и нещо за ядене. Все пак вие сте бременна и не бива да се изморявате, като готвите.

През февруари е много подходящо да си направите зимна фотосесия. Облечете най-хубавите си “бременни” дрехи, наемете частния си фотограф – любимия мъж, и излезте в парка, а защо не някъде и в планината. Заскрежените дървета ще са най-интересният декор.