Чудесата се случват през май. Защо ли? Защото природата се е събудила, слънцето не е толкова силно и всичко, което си пожелаете, може да се случи през този месец. Трябва само да отворите прозореца рано сутринта и да пуснете първите слънчеви майски лъчи да погалят лицето ви.


През май си направете гердан от мъниста и камъчета. Със сигурност в някой долап ще откриете купчинка цветни дрънкулки, които, подредени правилно, могат да станат ефектно украшение. Пролетта е прекрасен повод, за да сложите новите си обеци и шармантното колие. Защо да давате купища пари, когато може сама да го направите. Трябва ви само малко въображение.


През май
е време да празнувате… Никулден. Докато останалите похапват агне за Гергьовден, вие купете риба. На 9 май се отбелязва летният Никулден. Честването на празника започва още през ХI век и е свързано с пренасянето през 1087 г. на светите мощи на Николай Чудотворец от балканските земи в италианския град Бари. То се е наложило заради османските набези на Балканския полуостров.

През май може да пеете в автобуса без проблем, защото всички ще са настроени еуфорично. На 18 май в София ще се проведе грандиозният концерт на Depeche Mode на стадион ”Васил Левски”. Ако още не сте си купили билети, може би ще намерите на черно. Такъв спектакъл не се пропуска.

През май отделяйте поне час на ден, за да се разхождате. Това е месецът, през който кестените цъфтят и наоколо се разнася омаен аромат. Насладете му се.

През май си спомнете любимите си стихотворения и ако сте забравили някой куплет, не се притеснявайте. Важното е за 24 май да сте подготвена. Тогава е Денят на българската просвета и култура, празникът на делото на светите братя Кирил и Методий, създатели на славянската писменост. 

През май си купете букет от рози. Със сигурност любимият мъж ви поднася цветя, но защо да чакате, докато се сети. Може би той е притеснен от идването на бебето, от финансовата криза, от шефа, който постоянно го тормози. Майските рози са толкова ароматни и ще ви накарат да се усмихнете и да се почувствате щ
астлива целия ден. Доставете си тази радост.

През май трябва да откажете пушенето. И то не само защото на 31 май е Световният ден без тютюнопушене, обявен от Световната здравна организация през 1989 г., но и защото по този начин ще осигурите здраве както за вас, така и за бебето си. Изхвърлете цигарите още сега!