Март е прекрасен не само защото пролетта вече е на прага, но и защото има много празници, които може да споделите с близките си. Да си бременна, когато навън разцъфват цветята и щъркелите се връщат от юг, е истинско вълшебство.

През март е време за хамкане. На 1 март, освен че се подаряват мартеници, се чества Сирни Заговезни, когато се слага началото на най-продължителния пост преди Великден. За хамкането пригответе червен конец, а на края му завържете яйце или халва. Най-възрастният мъж завърта конеца в кръг и всеки се опитва да хване яйцето (халвата) с уста. Който успее, ще е жив и здрав през годината. На празника по-младите искат прошка от по-възрастните.

През март може да се обадите на приятелките си в Япония. На 3-и освен националния ни празник те ще празнуват и Деня на момичетата – т.нар. "хина мацури”. Традицията повелява в семействата, в които има момичета, да подреждат специални кукли, наречени "хина нингьо", и да освещават разцъфнал прасковен цвят. Ако пък нямате приятелки в Япония, защо не пренесете този обичай у нас?

През март никой не може да ви спре да говорите по телефона. И не само защото Супер Любо от БТК ще дойде да ви спаси. Отдайте се на воля на разговори с приятелки и ако любимият ви направи забележка, просто му кажете, че чествате деня (на 7 март 1876 г.), в който е патентован апаратът “телефон” от американския учен Александър Бел, а само 3 дни по-късно е проведен и първият телефонен разговор. Прекрасно извинение, за да дърдорите колкото си искате, нали?

През март е време за сън. Кой би предположил, че в Меката на модата Париж спят толкова много, но вече 6 години французите се опитват да утвърдят 14 март като Световен ден на съня. Пуснете релаксираща музика, направете си горещо какао и... се наспете.

През март потърсете кокичета. Първите предвестници на пролетта сигурно вече са се показали въпреки все още студения вятър навън. Няколкото малки цветенца със сигурност ще подобрят настроението ви.

През март е време да се усмихнете и да отидете на църква. Християните празнуват Благовещение – деня, в който Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че ще стане майка на Исус Христос. Благата вест дава и името на празника – Благовещение. Поверието гласи, че на този ден (25 март) долитат кукувиците и лястовиците и носят благата вест, че зимата си е отишла и е отстъпила място на пролетта. Добре е да хапнете нещо зелено – коприва, киселец или лапад. Това е и Денят на майката и жената.

През март очаровайте половинката си и може би ще получите неочакван подарък – новия открит mini cooper, който ще се появи на пазара този месец. Коя дама не мечтае за симпатичния кабриолет?