Октомври е най-подходящият месец за почивка. Може да се чудите защо, но за всяка бременна това е най-доброто време да се наслади на по-слабото слънце и лекия ветрец. Ако коремът ви вече тежи, сигурно няма да искате навън да е 40 ºС, а и снежните писти не са подходящи за състоянието ви. Затова пък златната есен е перфектното време за почивка. Може да правите толкова много неща…


 
През октомври изпечете цяла тава с тиква. Представете си я поръсена със захар, топла и ухаеща. Тиквата съдържа най-разнообразни минерални соли, микроелементи, витамини, лесноусвоими захари и пектини. Тя е добро средство да се преборите с упорития запек, който съпътства почти всяка бъдеща майка.


През октомври отидете на кино. Изберете някоя комедия и се забавлявайте, докато навън вали дъжд. Доказано е, че бременните, които гледат предимно романтични или забавни филми, раждат по-здрави и спокойни бебета. Не пропускайте тази възможност.

През октомври пуснете любимата си музика. На 1-ви се отбелязва Празникът на музиката. Какво по-хубаво да пеете и танцувате на бебето. То ще усети вашето настроение и ще се радва с вас.

През октомври отделете малко време за животните. На 4-и е Световният ден за защита на животните. Той се отбелязва винаги на Деня на Свети Франциск, покровител на животните. Решение за честването му е взето през 1931 г. на Международния конгрес на любителите на животните в Италия.

През октомври погледнете към звездите. Вярвате ли, че има живот и на друга планета? На 6 октомври започва Световната седмица на Космоса, която продължава до 10 октомври. Тя се провежда всяка година с решение на ООН. Може би този път ще кажат дали наистина зелените човечета ни наблюдават?

През октомври организирайте хавайско парти с най-близките си приятелки. Направете си безалкохолни коктейли и малки хапки. Пуснете си музика и се развихрете. Така ще си спомните топлите дни, дори и навън времето да е лошо.