Жълто, златно и червено са цветовете на есента. Те повдигат настроението и ви зареждат с настроение. През септември вече не е толкова горещо, но все още може да хванете тен и да отидете на пикник в планината. Наслаждавайте се на отминаващото лято и прекрасната бременност.

През септември си купете грозде и се насладете на вкуса му. То съдържат много органични киселини – ябълчена, винена, лимонена, фосфорна и др. Те стимулират всички етапи на обмяната. Ето защо гроздето се препоръчва при запек и стомашно-чревни проблеми. Освен това е богато на витамини С, В и А. Укрепва нервната и кръвоносната система. През септември
посетете Габрово. Там ще се състои XIX международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата, в което ще вземат участие творби на 799 автори от 66 страни от 6 континента. Ще се посмеете на различни карикатури и ще гледате забавни представления.

През септември
опечете питка и я намажете с мед. На 8-и православната църква почита деня, в който се е родила Св. Дева Мария – майката на Иисус Христос, или т.нар. Малка Богородица. Божията майка се приема като пазителка на християнското семейство и покровителка на родилката и детето.


През септември
си запишете час за фризьор, масаж и СПА процедури. Освен че заслужавате всичко това, така ще отбележите и 9 септември – Международния ден на красотата, който се чества по инициатива на Международния комитет по естетика и козметология. В празника може да се включи и половинката ви, като ви направи изкусен масаж. 

През септември
си купете нови обувки. Дъждовните дни ще зачестяват все повече, а какво по-хубаво от това да си направите малък подарък.

През септември
имате повод да се обадите на всички компютърни специалисти, които познавате. На 12 септември те честват Деня на програмиста с почерпка, писане на нови игри или забавни програмки. 

През септември
направете дълга разходка. Така хем ще изгорите калориите, които сте поели с обяда си, хем ще отбележите и Международния ден без автомобили (22 септември). От 2000 г. по идея на организацията Световна мрежа против автомобилното движение той се чества в над 1100 града по света. Ходенето пеша през бременността е полезно за вас и за бебето.