Едва ли сте се уморили от коледните и новогодишните празници. През януари ви чакат още поне пет именни дни, на които трябва да присъствате, а ако бебето ви се роди на някой от тези дни, може би то ще е дошло с името си... Януари е много подходящ и за покупки, изобщо трябва ли някой да ви убеждава колко е прекрасно да сте бременна?


През януари забравете за малко Металика и Ред Хот Чили Пепърс и пуснете диск с Елвис Пресли. Кралят на рока е роден на 8 януари през 1935 г. и има издадени 68 музикални албума, а след смъртта му – 3 пъти повече. Той участва и в 33 филма. Проучвания са доказали, че след 4-ия месец на бременността бебето чува добре какво се случва извън добре защитения корем на мама...

През януари може да отидете на кино. На 13-и е професионалният празник на работещите в киното. Той е обявен с решение на Министерския съвет през декември 2005 г. На тази дата през 1915 г. е прожектиран първият български игрален филм "Българан е галант". Сценарист, режисьор и изпълнител на главната роля в него е Васил Гендов.

През януари ще се научите да танцувате отново, защото на 17-и се предвижда да се открие най-новото място за забавление в София – Денс център "PLAZZA". Той се намира в Студентски град на мястото на бившето "Цецо Спасов". Кой е казал, че бременните не бива да се забавляват?

През януари може да се запознаете с живота на акулите. На 17-и на партерния етаж в Mall of Sofia ще се открие изложба "Акулите в опасност". Поводът е предстоящата премиера на филма "Акули 3D", която ще се състои на 30 януари.

През януари купете бонбони, безалкохолно, питка и каквото още душата ви иска и на 21-ви януари отидете при своя акушер-гинеколог и акушерка. Въпреки че още не сте родили, те ще се почувстват доволни, че ги почитате на Бабинден. Празникът е езически, но традицията се е запазила и до днес.

През януари е време да извадите скритите парични резерви и да се впуснете в голямото пазаруване. Повечето магазини правят намаления и направо е грехота, ако не се възползвате от тях. Дори и да не си вземете някоя дрешка, обувките ще ви стават дори и след като родите.