Юли е прекрасен месец за бременеене. Слънчева шапка, безалкохолен коктейл и добро настроение. Усмихнете се и се заредете с енергия. Има толкова много неща, на които да се наслаждавате. Сега е времето да лудувате. Лятото е в разгара си!


През юли е време за рок! Коремът няма да ви попречи да отидете в меката на рок музиката – Каварна. На 1 юли започва Каварна Рок Фест 2009. В продължение на 3 дни на брега на морето ще свирят Motley Crue, Dream Theater, Scorpions, Anthrax, Blind Guardian, Neal Morse и Lauren Harris. Билетите струват 100 лв. и важат за трите дни. Така може да съчетаете почивката с незабравимо музикално преживяване. Със сигурност и бебето в корема ви ще го чуе и ще го запомни.


През юли
си купете крачкомер. Малкото симпатично устройство се закачва на колана и измерва колко крачки сте извървели през деня. Американски учени са установили, че са необходими между 6000 и 7000 крачки дневно, за да запазите доброто си здраве и да поддържате фигурата си. През бременността разходките са много полезни. Уви, проучванията показват, че заради застояването пред телевизора човек прави едва 3000 крачки дневно.
През юли може да имате шанса да видите НЛО. На 2 юли се чества Международният ден на неидентифицираните летящи обекти. През 2001 г. Хактан Акдоган, създател на Международния музей на НЛО в Истанбул (Турция), дава предложение за честването му. Идеята е да се отбележи инцидентът в Розуел (САЩ), където през 1947 г. се предполага, че е намерен катастрофирал НЛО. Може всички пришълци от други планети да дойдат да почетат празника.

През юли се скрийте у дома. На 15, 16 и 17 юли са т.нар. горещници. Те са празници в чест на огъня, а според църквата се почитат Светите мъченици Кирик и Юлита, Атиноген и Марина. По горещниците старите хора гадаят за времето през цялата година. Ако през трите дни пече силно, зимата ще е мека и без сняг. В този период обаче не трябва да се домакинства, затова се отдайте на лентяйство и поканете приятелки на бебешко парти.

През юли направете екскурзия до най-близкия манастир. На 25 юли се празнува църковният празник Успение на Св. Анна – майката на Дева Мария. Смята се, че тя е покровителка на бременността, раждането и майчинството. На този ден бъдещата майка не бива да работи, защото ще роди трудно. Занесете свежи цветя до иконата на Св. Анна и може да сте сигурна, че тя ще ви закриля през цялата бременност.

През юли си сложете слънчева шапка, намажете се със слънцезащитен крем, обуйте леки чехли и седнете в парка на припек. Така ще усетите топлите слънчеви лъчи и ще се заредите с енергия.