Със съпруга ми продължаваме да правим секс, въпреки че вече съм в 35-ата гестационна седмица. Винаги след като приключим, бебето мърда повече, рита ме и се обръща. Защо се получава така? Страхувам се, че го нараняваме. Албена Костова, Сливен


Може да правите секс без проблем до края на бременността, стига, разбира се, да нямате изрична забрана от лекар. Любовната игра през бременността трябва да е много по-нежна и спокойна от обикновено. Забравете грубите ласки или акробатичните упражнения. Наслаждавайте се повече на галещите ръце или устни на партньора ви, включвайте често и масажа.

Не се притеснявайте за бебето. То е добре защитено в утробата ви и дори се чувства много щастливо, когато правите секс. По време на оргазма и след това мозъкът ви изпраща ендорфини (хормоните на щастието) към целия ви организъм и малкото човече също получава голяма доза от тях.
Това е и една от причините да мърда повече. От друга страна, движенията, които вие правите по време на секс, обикновено го събуждат от сладката дрямка.