След двете чертички на теста за бременност нищо не е същото. Дори сънищата ви се променят и в тях се намесват образи, които понякога ви се струват кошмарни.


Не се обвинявайте за сигналите на вашето подсъзнание, защото неговият език рядко е разбираем. Всъщност нощните картини, които понякога ви се струват въплъщение на лудостта, отразяват страховете, надеждите и майчините ви чувства.

Всичко тече
През първото тримесечие най-вероятно всяка нощ ще плувате в море, ще се давите или ще си говорите с рибките. Част от тези сънища ви доставят удоволствие, но други ви измъчват и ви карат да се будите изтощена и обляна в студена пот.
Тялото ви се променя и вие се учите да приемате този факт. Подсъзнателно вече усещате и малкото същество, което денонощно плува в околоплодната течност. Ето защо в страната на Морфей се срещате с вечно променящата се вода. Когато се давите обаче, се сблъсквате със страха от предстоящите отговорности и от хилядите неизвестни, които крие бременността.


Не се опитвайте постоянно да тълкувате водните си сънища. Понякога просто тялото ви напомня, че е време да отидете до тоалетната...

Две праскови посях и две череши
Разхождате се из приказни градини, заобикаля ви пищна растителност, над главата ви се поклащат зрели и сочни любимите ви плодове. Сънищата ви са същински парад на изобилието.
Подсъзнанието ви засажда в нощите праскови и череши, когато най-сетне приемете идеята за своята плодовитост. Заедно с овошките в душата ви расте и любовта към нероденото дете, а егото ви се подхранва от чувството, че създавате нов живот. Осъзнаването на факта, че сте творец, се отразява в нощите ви.

Куче в чекмедже
Когато свикнете с мисълта за бременността и с идеята, че ще имате дете, обикновено първото тримесечие вече е зад гърба ви. Колкото по-ясно чувствате връзката с малкото същество в утробата ви, толкова по-често нощем ще виждате как раждате някаква животинка. Не търсете специализирана помощ. Подсъзнанието ви просто не познава лицето на нероденото ви дете и му придава абстрактен образ.
Колкото повече ви харесва идеята за предстоящото майчинство, толкова по-вероятно е насън да прегръщате бебе пухкава животинка. Ако се чувствате готова за раждането и отглеждането на дете, подсъзнанието ви ще превръща бебето в котенце, кученце и патенце, което е като излязло от анимационен филм. Изпълва ли ви страх обаче, най-вероятно насън ще люлеете в прегръдките си чудовище.

Летя с колата
Пак през второто тримесечие нощите ви може да са населени с автомобили. Вие шофирате, но най-често сте затворена в колата си, без изгледи да се измъкнете оттам. Попаднала в кошмарно задръстване, едва напредвате по пътя. Денем ситуацията не е по-различна – тялото ви наедрява сякаш с часове, движенията ви стават все по-ограничени... Може би е крайно време да приемете факта, че понякога забравяте къде са ключовете и тялото ви скоро няма да изглежда както преди.

Гот е да сме двама
Когато влезете в последното тримесечие на бременността, хормоналната буря в организма ви достига пика си. Той пък намира отражение в наситените сексуални сънища. Сънувате еротичните си фантазии и те са толкова истински, че може би не ви се иска да се будите сутрин. В прегръдките на Джордж Клуни подсъзнанието ви компенсира липсата на ласки през последните месеци и отупва прахта от сексуалното ви его. Докато насън се отдавате на разюздани ласки, никое от неудобствата на 9-те месеца не съществува.

На живот и смърт
С наближаването на раждането обичайно е да сънувате, че от утробата ви излиза възрастен човек. Този сън отразява страха ви, че времето лети и всичко се променя твърде бързо. Все още не можете да се справите с мисълта, че с отминаващите 9 месеца започва огромната отговорност. Възможно е да сънувате и че умира човек. Смъртта в съня ви обаче не е повод за притеснение. Тя е знак, че приемате новия си начин на живот и сте готова за всяко предизвикателство. Той сънува: еротика и секс

Вие сте бременен. Е, всъщност партньорката ви носи 9-месечния товар, но това не означава, че не сте въвлечен в цялото приключение. Може и да не страдате от женската хормонална буря, но сътресенията в духовния ви свят не са по-малки. Докато денем се опитвате да сте силната половинка, нощем подсъзнанието нашепва истинските ви чувства.

1-во тримесечие
Сънищата ви са пълни със сексуални подвизи. Въпреки че през ума ви не е минавала думата “изневяра”, насън имате страстни преживявания с други жени. Не се поддавайте на гузната си съвест. Дамите в сънищата ви са плод на притесненията как бременността ще се отрази на сексуалния ви живот. Може би се страхувате, че ще трябва да промените навиците си в леглото за доброто на любимата и на бъдещото ви дете.
Повишеното либидо пък е съвсем в реда на нещата. Новият живот, който сте създали, отупва прахта и лъсва мъжкото ви его. Плейбой насън? Защо не, когато толкова успешно се справяте с ролята на бъдещ татко и любим.

2-ро тримесечие
Наситените еротични сънища отстъпват място на смущаващ кошмар. Бременен сте. Не от солидарност, а реално – с растящ корем и сутрешно гадене. Дори и със самото раждане. Не посягайте тайничко към Фройд и към съновниците на любимата. Най-вероятно просто копнеете да изразите своята съпричастност към бременността на любимата. Иска ви се да понесете част от нейния товар, да й спестите болката и неудобствата и да сте точно толкова важен в живота на нероденото ви дете, колкото и тя. От друга страна, дали пък не се чувствате мъничко пренебрегнат? Цялото внимание е към любимата ви и към бъдещото ви дете. Не им завиждайте скришом – сутрешното гадене насън е едно, но наживо е съвсем друго преживяване. Пък и нали вие сте таткото – без вас тези 9 месеца нямаше да са реалност.

3-о тримесечие
Гордостта от проектобащинството ви се прокрадва и в сънищата. Докато тръпнете в очакване детето ви да се роди, сънувате как го представяте на света. Церемонията е пищна, но, разбира се, в нея няма нищо женствено. Когато тържествено повдигате малкото вързопче в ръцете си, залата буквално избухва в аплодисменти.
В съня ви няма нищо лошо или смущаващо. Имайте предвид обаче, че когато детето ви се роди, ще ви залее истинско цунами от емоции. Тогава странните сънища вече няма да ви притесняват.