Как се отразява бременността на сексуалния живот на бъдещите майки? Кога е най-подходящото време за любовни ласки? Разкрепостени ли са младите по отношение на секса, или все още робуват на стари принципи. Списание “9 месеца” зададе тези и много други горещи въпроси на 197 бъдещи майки от страната. Процентите при отговорите са повече от 100, защото някои от запитаните са дали повече от един отговор.

37% от бъдещите майки правят секс по 2–3 пъти седмично. Най-палави са бременните в 4–5-ия месец, когато неразположенията на тялото са отминали и хормоните бушуват най-много.


36% от запитаните обаче споделят, че сексът не е приоритет в тяхното семейство и се сещат за него едва веднъж на 3 седмици. Има и такива (27%), които го правят един път на няколко месеца или изобщо пък не помислят за страстно боричкане, откакто са разбрали за бременността.

85% от бременните са убедени, че партньорът им има желание за секс поне 3–4 пъти седмично, но го потиска от страх за здравето на нероденото бебе.


Само 8% са убедени, че любимият им не проявява голямо желание за секс и е склонен да утоли страстта си едва веднъж на 2–3 седмици. 7% от жените твърдят, че след като са разбрали за бременността, техният партньор изобщо не помисля за секс.

30% от жените, които вече веднъж са раждали, са на мнение, че през втората бременност сексът е много по-страстен и имат по-голямо желание, отколкото преди. Още по-горещи са бъдещите майки, които вече имат две деца – те се отдават на страстта почти до края на бременността, без да се притесняват, че могат да навредят на детето или че могат да получат предварителни контракции.

41% от бъдещите майки с неохота признават, че сексуалният им живот е много монотонен и рутинен. Те се оплакват, че през бременността партньорът им не иска да опитват нови пози или други нестандартни техники за забавления, а предпочита изпитаното.
Други 21% обаче твърдят, че през бременността са станали много по-страстни и правят много повече експерименти в леглото. Има и такива (6%), които признават, че никога не са опитвали толкова много нови техники, колкото през бременността, и че се наслаждават на всяка страстна минута с партньора си.

59% от анкетираните споделят, че ако имат малко време за себе си, предпочитат да го посветят на гледане на телевизия или на сърфиране в интернет. 12% открито признават, че ако са свободни дори един час по-рано вечер, просто лягат да спят. Само 10% са склонни да посветят свободното си време на секса или на палави игри с партньора.

47% от бременните предпочитат времето между полунощ и 2 ч. сутринта, за да правят секс. Те чакат прикритието на нощта, за да се отдадат на чувствени фантазии. Само 12% обичат да правят секс сутрин и 5% през деня.

32% от бременните искат любимият им повече да ги целува и гали по време на секс. Според тях през 9-те месеца любовната прелюдия почти липсва, а така сексът става безинтересен и досаден. Други 27% държат партньорите им да ги докосват и прегръщат непрекъснато, дори и навън, за да показват привързаността си към тях като към жена и бъдеща майка, а не просто като към сексуален обект. Почти толкова (26%) държат на романтичните жестове и се надяват любимият да им носи по-често цветя, бонбони и малки подаръчета.

24% от запитаните се възбуждат, когато партньорът им непрекъснато ги докосва, гали и целува. Същият процент жени отговарят, че много лесно изпадат в сантиментално настроение, ако мъжът до тях ги заведе на романтична вечеря. Други 13% обичат по-пикантните занимания и с радост биха изгледали еротичен филм или биха прочели “гореща” книга с партньора си.

34% от жените са недоволни, когато половинката им има точно определен час за секс и след това бърза да заспи или да догледа някой мач. Разсейването на партньора е най-добрият повод една бъдеща майка да се откаже от секс и да предпочете съня. 24% от бременните се притесняват от външния си вид и са убедени, че не привличат сексуално партньора си.