Акушерки от Клиника по анестезиология и интензивно лечение изненадаха пациентка на болница ,,Майчин дом", която днес навършва 29 години. Пациентката е проследявана в болницата месеци наред. Изчаквайки деня на нейното родоразрешение, поради неблагоприятно предразположение на близнаците в маточната кухина, се налага цезарово сечение. Заради големината на бебетата няколко часа след цезаровото сечение матката на жената изпада в атония. Благодарение на екипа от професионалисти жената е вкарана отново в операционната, направена е повторна животоспасяваща операция -- лапаротомия. След всички реанимационни грижи към днешна дата майката е в много добро състояние, изкарана е от апаратна вентилация и е със самостоятелно дишане. Жената днес празнува рождения си ден, заедно с двете си деца, които видимо се развълнуваха от топлата прегръдка на своята майка-героиня. Пациентката днес, навръх рожденния си ден, за първи път с просълзени очи зърна своите рожби. Този мил жест за нея ще остане най-радостния ден в живота и.

 Близнаците са  от мъжки пол, доносени и в отлично здраве, всяко от тях тежи 3 кг. „Искам да благодаря на изпълнителния директор проф. Иван Костов, че ни позволи да направим този жест към пациентката.“ сподели  ст. ак. София Йорданова. Изпълнителният директор проф. д-р Иван Костов лично поздрави пациентката с пожелание за дълъг живот, крепко здраве и семейно щастие.

В Майчин дом работят повече от 200 акушерки, които осигуряват непрекъснат, ежедневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, на майките и на най-малките пациенти. Майчин дом е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-то българско дете се ражда в Майчин дом, като болницата продължава да бъде лидер по брой раждания на годишна база.

Източник и снимки: maichindom.com