Родители на деца със специални потребности и терапевти с международен опит ще се съберат за първи път на едно място в България на дискусионен форум. Инициативата под надслов „С любов към децата” е на пловдивския терапевтичен център „Слънчице”. Тя се осъществява с помощта на строителна компания „АЙ ДИ ЕЛ”, фондация „Качество на живот”, болница „Медлайн” и www.BG-Mamma.com.  Срещата ще се проведе на 23 октомври в парк-хотел „Империал” (Пловдив) от 10.30 до 16 ч. Входът е свободен за всички, които искат да научат за терапевтични подходи при деца с аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа (ДЦП), ХАДВ (хиперактивност с дефицит на внимание), Аспергер синдром, дислексия, езиково-говорни нарушения, затруднения в обучението, емоционални проблеми, слаб самоконтрол в училище или в семейната среда, проблеми в общуването между членовете на семейството и др.


Във форума ще участва Елена Илиева, член на БАМ (Българската асоциация по музикотерапия), един от най-добрите български психолози със световен опит в работата с деца със затруднения в ученето и поведението. Тя ще разкрие как влияе  звуко стимулацията при деца със специални образователни потребности (СОП).

За „Метода Падован”, алтернативен подход при терапия на деца с говорни нарушения, ще говори Нина Гаргова – директор на Дневен център за деца с увреждания. Психотерапевтът Инна Бранева, която от 1998 г. работи с деца и младежи с увреждания, ще запознае желаещите с принципите на груповата терапия при подрастващите с особености на развитието, с релационната психомоторика, арт-терапията. Как хомеопатията помага при лечение на деца с аутизъм, ХАДВ, Аспергер синдром ще разкаже д-р Рада Алексиева, хомеопат, дългогодишен член към Алианса на регистрираните хомеопати в Лондон, член на Международната асоциация на медиците в Лондон. Каква помощ могат да получат деца с множество увреждания в Ресурсен Център – Пловдив родителите ще разберат от Дияна Дремова – логопед. Как се отнася обществото към подрастващите със СОП ще стане ясно от Радка Цонкова - когнитивно-поведенчески терапевт и ръководител на детски терапевтичен център „Слънчице” и Десислава Иванова – психолог.