Фондация "Майки за донорството" в партньорство с МБАЛ „Надежда“ организират на 8-ми, 9-ти и 10-ти Дни на донорството 2017-та.

През тези дни донори, реципиенти, координатори на донорската програма у нас, както и  водещи репродуктивни специалисти се срещат, запознават и обединяват около хуманната кауза за появата на нов живот.

Дни на донорството 2017 започват в петък 8-ми декември. От 8 до 19 часа е организиран информаионен кът и Благотворителен базар.

В събота и неделя - 9-ти и 10-ти декември - събитието продължава като във времевия интервал от 10:30 – 13:00 часа е предвидена програма за деца с фокуси, театър, таци и появата на Дядо Коледа.

В последния от Дни на донорството 2017 – неделя в 16:00 часа ще бъдат изтеглени специалните коледни подаръци, които са жест към безвъзмездните донори по програмата на фондация „Майки за донорството“. Сред подаръците има и за пациентите

-          3 ин витро процедури с донорска яйцеклетка

-          2 пакета за Раждане

и още много други подаръци за присъстващите.

Фондация „Майки за донорството“ е неправителствена организация с нестопанска цел. От май 2014-та развива дейността си чрез обществено ангажирани информационни кампани, а година по-късно започва да набира средства за двойките с  най-тежки репродуктивни проблеми у нас, които не подлежат на финансиране от Центъра за Асистирана репродукция и общинските ин витро програми, с изключение на специално разработената и активна от м.г. донорска програма на Столична община.

За година и половина Фондацията е финансирала изцяло 28 двойки с репродуктивни проблеми със сумата от 5‘000 лв. за всяка двойка. Средствата са събрани основно от фейсбук базара на страницата на фондацията „Донорството е живот“. Родените деца на тези двойки към момента са 8, а още 4 са напът да се родят.

Всички двойки и бебета на фондаия „Майки за донорстовото“ може да видите и тук: www.maikizadonorstvo.com.

За допълнителна информация:

Tel.:+359888721010, +359878712128

FB: https://m.facebook.com/donorstvotoezhivot